29 March 2024, 00:15 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

У червні в Житомирському районі вперше пройде Фестиваль полуниці

21 травня голова Житомирської райдержадміністрації Сергій Микитюк провів чергову робочу нараду щодо підготовки та проведення у районі Фестивалю полуниці, який започатковується райдержадміністрацією і вперше пройде 8 червня 2019 року в с. Висока Піч (військове містечко).

У ході наради обговорено варіанти логотипу свята, яке у перспективі має набути рівня обласного заходу, атрибутика та макети запрошень і сувенірної продукції, програму заходу та основні моменти щодо підготовки до нього.

Сезон полуниці у нашому регіоні вже розпочався і за два тижні має бути у самому розпалі. У свою чергу с. Висока Піч здавна є полуничним краєм. Тому вибір часу проведення та локації заходу є не випадковим.

Програмою заходу передбачено багато цікавинок. Серед них – виставка-ярмарок полуниці від місцевих виробників та гостей свята, виставка виробів майстрів народної творчості, конкурси та розваги для дітей, майстер класи з виготовлення вареників та випікання млинців, концертна програма за участі художніх та хореографічних аматорських колективів району тощо.

До участі запрошуються домогосподарства-виробники полуниці, делегації сільських рад та інших районів області, спонсори, широка громадськість.