28 March 2024, 14:20 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

Фестиваль полуниці запрошує гостей! Завітайте, гарний настрій гарантуємо!

Запрошуємо жителів та гостей Житомирського району 8 червня завітати до с. Висока Піч, де вперше відбудеться масштабний Фестиваль полуниці. Всі поціновувачі цієї ягоди зможуть скуштувати найрізноманітніші її сорти, що будуть представлені місцевими домогосподарствами та гостями.

Гості фестивалю не тільки матимуть можливість поласувати полуницею, а й пройти майстер-класи з виготовлення вареників та випікання млинців.

Також на Фестивалі полуниці буде представлена виставка виробів майстрів народної творчості та концертна програма за участі художніх та хореографічних аматорських колективів району. Для дітей проводитимуться різноманітні конкурси та розваги, працюватимуть батути, аніматори, частуватимуть морозивом та смаколиками.

Крім того, під час фестивалю проходитиме футбольний турнір серед дітей.

За словами голови Житомирської РДА Сергія Микитюка проведення свята «Фестиваль полуниці» стане традиційним і можливо з часом вийде на міжнародний рівень: «Подія може стати щорічною літньою родзинкою нашого краю. Тим більше, що Висока Піч здавна славиться, як полуничний край. Тут, і у найближчих селах надзвичайно розвинене вирощування цієї ягоди. Саме тому цей населений пункт і був обраний нами у якості основного місця проведення такого заходу».

Смачний фестиваль пройде у суботу, 8 червня. Локації будуть розміщені на майданчику біля Будинку культури (Житомирський район, с. Висока Піч, вул. Воронкіна). Фестиваль триватиме з 11.00 год. до 17.00 год.

Вже підтвердили свою участь гості та підприємці з Миколаївської, Полтавської та Львівської областей, гості з Республіки Білорусь та Республіки Естонія.

До уваги гостей Фестивалю! Буде забезпечений підвіз з майдану Перемоги у Житомирі. Транспорт відправлятиметься об 11.00, 12.00, 13.00 та 14.00 год. Зворотні рейси заплановані о 12.00, 13.00 та 16.00 год. (за необхідності будуть організовані додаткові рейси).

Святковий настрій гарантуємо!