29 March 2024, 04:07 Житомир: °C
Анатолій Вдовиченко
Експерт з природоохоронних технологій і геотехнологій Академії технологічних наук України, голова правління Спілки буровиків України, головний редактор Всеукраїнського науково-практичного журналу «БУРІННЯ», автор 120 опублікованих наукових праць.

ПРО ЖАХЛИВИЙ СТАН ДОРІГ В ХОРОШІВСЬКОМУ РАЙОНІ

Вдруге направляю скаргу (ВД-9806309 від 20.10.2019р) до КМУ та копію неналежної відповіді від Житомирської ОДА (13-480 від 13.11.2019), яке вкотре свідчить про зухвалу бездіяльність.

Про злочинну бездіяльність органів виконавчої влади і місцевого самоврядування Хорошівського району свідчить украй жахливий стан дільниць автошляхів Нова Борова - Хорошів та Нова Борова - с. Кропивня.

Місцеві органи на звернення та пропозиції не реагують.

Розмови про відсутність коштів є абсолютно безпідставними, тому що в районі здійснюється низка надмірних реконструкцій з благоустрію, які не є на сьогодні проблемними та невідкладними.

Залатати декілька ям на асфальті, які створюють суттєву загрозу безпеці руху і наносять реальну щоденну значну матеріальну, моральну і екологічну шкоду - коштів не вистачає. А ось встановити нові вартісні металеві зупинки навіть там, де в цьому не має особливої потреби, або замінити бетонну доріжку на надмірно дорогу брусчатку та іншу подібну марнотратність, кошти місцева влада завжди знаходить.

Ще більш жахливим є стан зовсім незначної (всього 1.5 км) ділянки шляху від смт. Нова Борова до садових кооперативів та каменеобробних підприємств ФОПів Головача та Свириденка. Дорога руйнується не веломототранспортом дачників, а важковаговим автотранспортом каменеобробних підприємств.

Проте, місцева влада за останні 5 років не пред’являла. підприємцям жодних вимог по відновленню украй розбитих ними доріг. В цьому вбачається ознаки корупції.

Звертаюсь з проханням притягнути винних до відповідальності за бездіяльність, яка завдала державі шкоду в особливо великих розмірах та змусити владу виконати свої обовязки по належному догляду за дорогами.

Безпосередня відповідальність за стан доріг в першу чергу лежить на органах місцевого самоврядування та місцевої влади, по території якої вони пролягають, а потім вже усі інші аж до голови Укравтодору.

Вина їх полягає в тому, що вони не звертають увагу на жахливу загрозу місцевій громаді, яка створюється внаслідок неналежного догляду за дорогами, незалежно від їх підпорядкування.

Механізмів впливу, важелів та прав для притягнення винних до відповідальності (аж до судової) у них предостатньо.

Жахливий стан вказаних доріг повинен стати предметом прискіпливої уваги нового голови Укравтодору, який пообіцяв навести в лад в належному догляді за дорогами в Україні. Ось де потрібно в першу чергу шукати і знаходити зловживання та корупцію.