20 April 2024, 11:42 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

У Тетерівській громаді впроваджено новий метод виявлення захворювань молочної залози
За сприяння голови Тетерівської громади Валентини Ільницької та депутатського корпусу сільської ради для КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетерівської сільської ради за рахунок коштів місцевого бюджету закуплено термограф контактний цифровий.

Адміністрацією закладу 24.12.2019 року відкрито кабінет для скринінгового обстеження термографом жіночого населення з метою ранньої діагностики пухлинних захворювань молочної залози, первинного відбору хворих з групи ризику, контролю розвитку хвороби і ефективності лікування.

За інформацією директора центру Сергія Ватраля, захворювання молочної залози, в тому числі рак молочної залози, є однією з злободенних проблем сучасності, які призводять до вкрай негативних наслідків як для пацієнтів, так і для суспільства в цілому. Такі поширені і не завжди доступні методи діагностики (для масового обстеження пацієнтів) як рентгенівська мамографія і ультразвукові дослідження фіксують лише структурні зміни в організмі людини.

Тим часом відомо, що цим змінам завжди передують (часто випереджаючи на 3-10 років) фізіологічні зміни, супроводжувані підвищенням температури в тому місці, де потім виникає пухлина. Тому термографія має принципові переваги в ранньому виявленні наявності ризику виникнення хвороби. Крім того, термографія абсолютно безпечна для пацієнтів та обслуговуючого персоналу. Вона дозволяє без будь-якої загрози здоров`ю проводити обстеження як завгодно часто, що робить її незамінною при контролі динаміки розвитку хвороби або ефективності методів лікування.

Лікарі, які працюють в центрі, пройшли відповідне навчання на даному обладнанні. Записатись на планове обстеження можна через реєстратуру за тел. 098-120-92-66 та за направленням сімейного лікаря.

Колектив центру, та мешканці громади дякують керівництву сільської ради за підтримку в розвитку медичної галузі в Тетерівській ОТГ.