24 April 2024, 11:01 Житомир: °C
Анатолій Вдовиченко
Експерт з природоохоронних технологій і геотехнологій Академії технологічних наук України, голова правління Спілки буровиків України, головний редактор Всеукраїнського науково-практичного журналу «БУРІННЯ», автор 120 опублікованих наукових праць.

РОЗГЛЯД СКАРГИ СПІЛКИ БУРОВИКІВ УКРАЇНИ В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСНІЙ РАДІ


2 березня 2020 р.
м. Житомир.

Президент Спілки буровиків України Анатолій Вдовиченко взяв участь в засіданні Постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики, місцевого самоврядування та запобігання корупції Житомиської обласної ради, де розглядалась його скарга на бездіяльність посадових осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Прийнято рішення створити робочу групу в складі депутатів обласної ради, представників ЗМІ і громадскості для вивчення піднятого питання та розробки заходів по припиненню протиправних дій посадових осіб та притягнення винних до відповідальності.

Відулись також зустрічі із Головою Житомирської обласної ради В.В. Ширмою, його заступником С.М. Крамаренком, помічниками заступників голови облдержадміністрації, головою Громадської ради та іншими обласними посадовцями і громадськими діячами під час яких обговорювались питання належного виконання посадовими особами своїх обовязків.

В Управлінні екології та природних ресурсів обговорювались питання налагодження співраці в розвитку раціонального освоєння мінерально-сировинної бази Житомирщини.

Суть скарги:

Голові Житомирської обласної ради ШИРМІ В.В.
Копія: голові Громадської ради.

СКАРГА
на зухвалу недбалість першого заступника голови Житомирської обласної ради Крамаренка С.М. при розгляді скарги на бездіяльність посадових осіб

19.12.2019 р. була подана скарга на бездіяльність органів місцевої влади та самоврядування, національної поліції, керівників дорожних служб по догляду і контролю за станом автошляхів в Хорошівському районі, в якій було запропоновано створити комісію для вивчення піднятої проблеми, зокрема і питання неналежного розгляду скарг і звернень представниками Житомирської ОДА.

28.01.2020 року ми отримали коротку відписку за підписом першого заступника голови обласної ради С.М. Крамаренка (В-1268 від 22.01.2020), яка свідчить про зухвалу недбалість і бездіяльність чиновників Житомирської обласної ради при розгляді скарг.

Скарга по суті не розглянута належним чином, а відправлена тим особам, дії яких оскаржуються, що є грубим порушенням положеннями ст. 7 і 19 Закону України «Про звернення громадян», зокрема:

- забороняється направляти скарги громадян для розгляду тим органам або посадовим особам, дії чи рішення яких оскаржуються...;

…інші посадові особи в межах своїх повноважень зобов'язані:

- об'єктивно, всебічно і вчасно перевіряти заяви чи скарги…
- у разі визнання заяви чи скарги необгрунтованою роз'яснити порядок оскарження прийнятого за нею рішення;

- не допускати безпідставної передачі розгляду заяв чи скарг іншим органам;

- особисто організовувати та перевіряти стан розгляду заяв чи скарг громадян, вживати заходів до усунення причин, що їх породжують, систематично аналізувати та інформувати населення про хід цієї роботи.

Прошу Вас розглянути скаргу по суті, винних у вказаних порушеннях притягнути до відповідальності, вжити невідкладні заходи по усуненню причин, що їх породжують та відповідно проінформувати громадськість на (vdovichenkoai@gmail.com; тел. 097 489 73 57).

Президент Спілки А.І. Вдовиченко