29 March 2024, 02:57 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

У Житомирському районі тимчасово обмежено проведення масових заходів

5 березня на позачерговому засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянуто низку питань, у тому числі щодо тимчасового обмеження проведення у районі масових заходів.

Так, з метою запобігання виникнення надзвичайної ситуації регіонального рівня унаслідок ймовірного поширення гострого респіраторного захворювання, спричиненого коронавірусом, враховуючи погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації по захворюваністю на коронавірус та у зв’язку із зареєстрованим випадком коронавірусу в Україні, ґрунтуючись на рекомендаціях МОЗ України та з метою профілактики поширення коронавірусу, комісія вирішила обмежити проведення будь-яких масових заходів у районі з 6 березня 2020 року терміном на один місяць.

Відділу інформаційної діяльності, документообігу та звернень громадян апарату райдержадміністрації поставлено завдання забезпечити інформування населення та організувати активну масово-роз’яснювальну роботу через ЗМІ щодо профілактики захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом, та, власне, щодо тимчасового обмеження проведення масових заходів.

Відділ освіти, національно-патріотичного виховання, молоді та спорту райдержадміністрації має організувати активну роз’яснювальну роботу в усіх закладах освіти району щодо методів профілактики та захисту від коронавірусу, забезпечити обмеження проведення масових заходів у підпорядкованих закладах.

Комісією визначено також відповідні завдання для відділу культури і туризму РДА, селищної та сільських рад, інших установ та організацій району.