28 March 2024, 15:35 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

Господь- міцна башта

Думки державних людей зайняті проблемою: де знайти укриття на випадок війни? Народ проти війни, але вона може виникнути стихійно. Про війну можуть мріяти лише божевільні, якщо вони взагалі здатні мріяти. Однак таких людей у світі багато і тому немає гарантії, що війни не буде.

Війни існували за всіх часів. Результат усіх війн один: лиха, руйнування, смерть...

Для безпеки в давнину міста оточувалися кам'яними. стінами. Від противника люди ховалися у вежах. Але й тоді не всі вежі витримували натиск ворогів. І тоді існувала так звана "кам'яна артилерія", катапульти - Стінобитні машини.

Тепер часи не ті. Від бомб і снарядів руйнуються стіни та вежі. Людині потрібно надійніше, безпечне укриття. Чи є таке укриття?

Писання стверджує, що таке укриття є. Ось воно: “Ім'я Господа – міцна вежа: тікає до неї праведник і безпечний” (Прип.18:10).

Ворогів у кожної людини багато, видимих та невидимих. Вони женуться за ним по п'ятах від народження до смерті. Головний ворог людини - "дияволосий і диявольці," за висловом Дж. Буньяна. Вони атакують людину з всіх сторін, щоб відволікти його від пошуку вічних цінностей. Вони підбурюють людей на боротьбу один з одним...

Є картина, що носить назву "Після бою". На передньому плані - поле битви. Тіла вбитих ще не прибрані. Тиша. Вечіріє. По полю йде Христос. Він дивиться навколо з співчуття, і, здається, на Його устах застигли слова: “Чи не говорив Я вам: нехай любите один одного?

“О, як би він був щасливий, світло цей старий,

Та люди одне одного зрозуміти не хочуть!

До сусіда сусід не прийде і не

скаже:

– Адже люди всі – брати, дай руку мені,брате!”

У нас є надійне укриття - Христос. І тільки у Його хреста люди можуть стати братами. Але як мало їх, цих братів!

У старозавітний час було 6 міст-притулків: 3 по один бік Йордану та 3 – по іншу. Місто-притулок було порятунком для тих, хто ненавмисно ставав винним і засуджувався законом Мойсея на смерть. Ці 6 міст-притулків символізують 6 ран Христа: Його чоло, поранене тернням, пробиті цвяхами руки і ноги, проколотий списом бік. Рани Христа – притулок для кожного грішника.

Вірою у спокутну жертву Ісуса Христа сьогодні кожна людина може отримати вічне спасіння. Тоді він скаже словами Давида: “Якщо я піду і долиною смертної тіні, не злякаюся зла, бо Ти зі мною...” (Пс. 22). І ще: “Ти- Притулок і сила в рід і рід”. Тоді людина може з відкритим серцем оспівувати хвалу Богові: “Мій Бог - скеля, прихований у Ньому я”.

Той, хто не бажає сховатися в цій Скелі, хто нехтує нею, той розіб'ється про неї, бо вона дуже міцна. Христос – міцна, надійна вежа для віруючого.

Нехай же сьогодні кожен від щиро скаже словами євангельської пісні: “Ісус – покров душі, дай сховатися мені в Тобі”. І Він укриє і врятує.