20 April 2024, 00:54 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

ЛІКАР, ЯКОГО БУДУТЬ ПАМ'ЯТАТИ ЗАВЖДИ

Плачуть очі, щемить серце, умивається сльозами душа…

Десять років відділяє нас від того дня, коли відійшов у вічність Василь Дементійович БЕРЕЗЕНСЬКИЙ улюбленець колективу Черняхівської районної лікарні, знаний і авторитетний лікар-невропатолог на Житомирщині. Його життєвий шлях, сповнений непервершеного почуття гумору та любові до людей, та прагненням щастя, жити для своєї країни і родини, відчуттям необхідності щодня, щохвилини виконувати клятву лікаря, любов’ю до обраної спеціальності невропатолога, обов’язків батька, дідуся, громадянина України.

Світлина від Новини Черняхівщини.

Тому в ці хвилини хочеться згадати про його трудовий і життєвий шлях.
Народився 11 січня 1950 року в селі Березне Шепетівського району на Хмельниччині, в селянській сім’ї народився майбутній лікар – Василь Березенській.

Закінчивши школу, вступив до Чернівецького медичного інституту на лікувальний факультет. Цьому була своя причина, адже у Василя Дементійовича старша сестра була хвора на епілепсію. Тому твердо взявши за мету боротись за здоров’я своїх пацієнтів, він наполегливо йшов до своєї мети та успішно досяг її. Підтвердити це може кожен, хто був знайомий чи проходив лікування у цієї Людини.

У 1974 році закінчив університет та був напаравлений за розподілом на Житомирщину, де на базі Житомирської психіатричної лікарні №1 пройшов інтернатуру з неврології. У Черняхівську районну лікарню на посаду лікаря -невропатолога був направлений у 1975 році. У 1976 році проходив військову службу в Чернігівській області, де у військовій частині “Десна” – працював на посаді лікаря військового шпиталю. Пройшовши службу Василь Дементійович повернувся на Черняхівщину.

Постійно удосконалюючи свої вміння та знання вступив до клінічної ординатури при Чернівецькому державному університеті(1984 – 1986рр.). З 1986 по 1989 роки працював лікарем – ординатором у неврологічному відділенні Житомирської обласної лікарні. В 1986 році працював у Народицькій ЦРЛ. В 1989 році повернувся до роботи в Черняхівське ТМО. З 2003 року до останніх днів працював невропатологом – консультантом в Житомирській обласній психіатричній лікарні №1.

1 квітня 2010 року в чудовий день сміху раптово обірвалося життя В.С. Березенського. Вже минуло десять років , але в кожному куточку Черняхівського району житиме добра пам’ять та повага про цю велику Людину. Він залишиться в серцях людей як Людина, що завжди приходила на допомогу та вселяла надію.
Хоч тлінні останки його у землі, але віримо – його велика душа на небесах. Знаменно, що Ангел Василя Дементійович прийшов за ним у провідну неділю, щоб запровадити у небесний рай.