29 March 2024, 10:53 Житомир: °C
Руслан Годований
підприємець, громадській діяч

Автопробіг «СТОП КАРАНТИН ДЛЯ ФОПів». Має бути кожен!

Спробую пояснити, чому важливо бути кожному та прибути на автопробіг як житомирянам, так і жителям районів Житомирської області. Я зібрав оприлюднені думки малого та середнього бізнесу України та переконаний, що більшість підприємців саме так думають та мають низку «чому»:

Чому Макдональдс може продавати каву, а місцева кав'ярня, у якої немає спонсорів і яка годує сім'ю, не може?

Чому ринкам на свіжому повітрі працювати заборонено, а великим магазинам можна і потрібно?

Чому одним будівельним гіпермаркетам працювати можна, а по таким же принципам малому бізнесу ні?

Чому при закритих кордонах ми бачимо імпортні овочі у супермаркетах, а українські фермери не можуть продати свою продукцію ні через супермаркети, ні через ринки?

Чому країни з більшим показниками вірусу вже виходять з карантину та дають серйозне пом’якшення карантинних заходів та допомогу бізнесу, а нас з вами далі кормлять тільки заборонами?

Чому можна безвідповідально нескінченно розповідати, що «все через карантин і потім розберемося», але не розбиратися?

Чому в телевізорі розповідають про додаткових 16 мільярдів на медицину, а в лікарнях ми бачимо повну відсутність захисту та масові хвороби лікарів?

Тепер хочу ознайомити Вас з деякими правами, які за нами закріплені Конституцією України, які наразі відверто порушуються.

Стаття 33. Кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом.

Стаття 42. Кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом. Держава забезпечує захист конкуренції у підприємницькій діяльності. Не допускаються зловживання монопольним становищем на ринку, неправомірне обмеження конкуренції та недобросовісна конкуренція. Види і межі монополії визначаються законом.

Стаття 43. Кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується.

Стаття 48. Кожен має право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло.

Ці права є вичерпними і обмежити їх можливо виключно у разі надзвичайного стану, при якому держава зобов’язана взяти на себе всю відповідальність за життєзабезпечення кожної людини. Втім, відповідальність влада звичайно брати не хоче, а перекладає її на наші з вами плечі.

Стаття 64. Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України. В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень. Не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені статтями 24, 25, 27, 28, 29, 40, 47, 51, 52, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 цієї Конституції.

Очевидно, що це перша спроба подивитись, як громадяни будуть реагувати на відверте порушення конституційних прав. Промовчимо - втратимо країну, суспільство і про розвиток у подальшому можемо забути на довгі роки.

Тепер пояснюю ще раз, чому кожен має приєднатися до автопробігу.

Не має значення: хто і якої політичної приналежності; ви за чи проти влади; ви підприємець чи найманий працівник або власник компанії. Зрозумійте, бездумне продовження карантину ще на місяць, знищить частину бізнесу, яку люди створювали роками. Суттєво скоротиться кількість робочих місць, а це, у свою чергу, призведе до масового безробіття, а ті хто знайдуть роботу, суттєво втратять у рівні заробітної плати та можливість забезпечення власних сімей.

До автопробігу наша ініціативна група має зустрітись з Житомирським міським головою та керівництвом області та попередньо створити майданчик для перемовин. Результати перемовин ми обов’язково викладемо до початку автопробігу.

У підприємців є і перші перемоги на всеукраїнському рівні. Після хвилі невдоволення, яка прокотилась Україною, у середу Кабмін збирається трохи послабити карантин для ринків, щоб послабити протестний рух. Але це не означає справедливе відношення до всіх видів бізнесу та спокійну роботу у подальшому.

Тому прошу приєднатися до автопробігу! Ми маємо показати силу та створити майданчик для перемовин з головою адміністрації, міським головою, депутатами Верховної та місцевих рад. Нашою метою має бути не тільки припинення несправедливого карантину але майданчик, де ми маємо говорити про допомогу бізнесу, що постраждав в період карантину, про удосконалення оподаткування, про розумне та справедливе застосування касових апаратів, про розвиток підприємництва на Житомирщині, про те, що влада має радитись перед тим, як приймати рішення для нас без нас. В іншому випадку, ми ще довго будемо страждати від необдуманих рішень та несправедливого карантину.

Зрозумійте, чим довше ми будемо сидіти і висловлювати своє невдоволення у фейсбуці, тим довше буде несправедливий карантин, будуть бідніти наші сім’ї та як завжди - багатіти монополісти та олігархи.

Тому сідайте у власні авто, закликайте приєднатися друзів та знайомих, і долучаймося до автопробігу!

За детальною інформацією звертайтесь до координатору акції «СТОП КАРАНТИН ДЛЯ ФОПів» за телефоном (098)-446-00-00 Сергій Зайцев.

Також на ваші питання із задоволенням відповім у фейсбук

https://www.facebook.com/ruslanrzt

5ea7c215120d8.jpg