19 April 2024, 20:01 Житомир: °C
Анатолій Вдовиченко
Експерт з природоохоронних технологій і геотехнологій Академії технологічних наук України, голова правління Спілки буровиків України, головний редактор Всеукраїнського науково-практичного журналу «БУРІННЯ», автор 120 опублікованих наукових праць.

​ВІДСТОРОНЕННЯ ВІД ВЛАДИ НАЙБІЛЬШ РОЗУМОВО ЗДІБНИХ – РЕТЕЛЬНО ПІДГОТОВЛЕНА ТА УСПІШНО РЕАЛІЗОВАНА В УКРАЇНІ МАСШТАБНА ОПЕРАЦІЯ ЗАХІДНИХ СПЕЦСЛУЖБ


Ґрунтуючись на останніх дослідженнях у сфері нейронаук, американський геронтолог доктор Gene Cohen, директор Медичного центру університету імені Джорджа Вашингтона (США) стверджує, що мозок літньої людини набагато більш пластичний, ніж прийнято вважати.

Впродовж життя наш мозок кодує думки і спогади, формуючи нові нейронні зв'язки. Крім того, більш інтегрованим стає взаємодія правої і лівої півкуль мозку, що розширює наші творчі можливості.

Не такий швидкий, як у молодості, мозок здорової літньої людини виграє в гнучкості. Можливо, тому саме в зрілому віці ми робимо більш точні висновки і приймаємо мудрі рішення. Крім того, було виявлено, що з віком наш мозок спокійніше реагує на негативні емоції.

Мозок починає працювати на повну силу у віці 60-80 років.

Пік інтелектуальної активності людини припадає приблизно на 70 років.

З часом у головному мозку збільшується кількість мієліну - речовини, яка змушує сигнал швидше проходити між нейронами. За рахунок цього загальна інтелектуальна сила мозку підвищується до 3000% в порівнянні з середнім показником.

А пік активності виробництва мієліну припадає на 60-80 річний вік.

Якщо до 60 років між двома півкулями головного мозку існує чіткий розподіл функцій, то після 60 років людина може використовувати обидві частини мозку одночасно, регулюючи їх. Це дозволяє вирішувати значно складніші завдання.

Вчені відібрали добровольців різних вікових груп і попросили їх відповісти на ряд тестів різного рівня складності. Виявилося, що люди старшої вікової категорії (60-75 років) набагато простіше і швидше вирішують найскладніші завдання.

Молодші учасники експерименту, в критичних ситуаціях, при вирішенні складних завдань, намагалися вирішувати їх прорахунком всіх можливих варіантів, що, врешті-решт, призводило до плутанини. У той час, як ті, кому було за 60, з дивовижною точністю вибирали два-три альтернативні варіанти, котрі ведуть до єдиного правильного рішення.

Професор Мончі Урі з Монреальського Університету вважає, що "мозок літньої людини вибирає найменш енергоємний шлях, відкидаючи непотрібні та залишаючи тільки правильні варіанти вирішення завдання".

На цей процес має також вплив і життєвий досвід літніх людей, отриманий впродовж всього життя. Вони менш схильні до сум'яття через незвичайну або емоційну інформацію, ніж молодь.

Як заявив професор Університету Каліфорнії Діліп Джейст, "мозок людини, за плечима якої десятиліття життя, менш імпульсивний та більш раціональний".

Саме це ми і називаємо мудрістю - суміш знань і підсвідомого досвіду дозволяють приймати швидкі та правильні рішення.

Особливості роботи мозку в середньому віці (60-70 років):
Нейрони головного мозку не відмирають (вважалось, відмирають до 30%), але зв'язок між ними може зникати в тому випадку, якщо людина не займається серйозною розумовою працею,

З віком в головному мозку зростає кількість мієліну (біла речовина мозку), і досягає максимуму після 60 років. Це викликає прискорення проходження сигналів від нейрона до нейрона, й інтелектуальна "міць" зростає в 30 разів,

Неуважність і забудькуватість - розплата за надлишок інформації в "оперативній" пам'яті.

В середньому віці людина стає більш стійкою до стресів, і може більш ефективно працювати в умовах сильного емоційного навантаження.

З 60 років людина при вирішенні проблем використовує одночасно не одну півкуля, як у молодих, а обидві (мозкова амбідекстрія).

В середньому віці значно зростає інтуїція.

Пік когнітивних функцій знаходиться в інтервалі 60-70 років.

При здоровому способі життя інтелектуальна "міць" не знижується з віком, а тільки зростає, досягаючи піку у 80, а іноді і в 90 років.

В підтвердження наведеного в розвинутих країнах при владі переважають літні особи, які набули великого життєвого досвіду.

Наглядним прикладом цього є Уїнстон Черчілль, який був успішним прем’єром Великої Британії вперше у віці 66 – 71, а вдруге – у віці 77 - 81. Маргарет Тетчер була успішною главою уряду у віці 54 – 65.

В США серед найбільш успішних президентів були Ричард Ніксон (56 - 61), Джордж Буш (65 - 69), Рональд Рейган (70 - 79), Дональд Трамп ( 70 - н. ч.). Середній вік президентства 10 останніх президентів США складає 61 – 65.

Прем’єру Ізраїля Биньямину Нетаньяху, якого вдруге у 2009 році призначили на цю посаду, виповнилось 71.

Альберту Ейнштейну запропонували стати президентом Ізраїлю у віці 73 роки.

Нині діючому Канцлеру ФРН Ангелі Меркель - 66.

Прем’єри Індії Джавахарлал Неру (63 – 75), Індіра Ганді (63 - 67).

Серед видатних полководців найвище військове мистецтво проявили О.В. Суворов у віці 70 років здійснивши Італійський та Швейцарський походи та М.І. Кутузов, який віці 68 років переміг найвидатнішого західного діяча Наполеона, якому на той час виповнилось всього 43 роки.

Захід успішно провів свої експерименти в Україні, усунувши від влади найбільш зрілих і розумово здібних.
Найвищі результати, які мабуть захід і не очікував, були досягнуті з приходом до влади слуг народу. Це вже верх мистецтва спецслужб в конкурентній боротьбі. Більш жахливих наслідків від таких діянь для України важко навіть уявити.

Головним завданням вирішення штучно створеної проблеми є подолання хибної і формування нової, абсолютно протилежної політики у відношенні до найбільш зрілих і розумово здібних, які здатні швидко вивести країну вивести країну із того крутого піке, у якому вона нині опинилася.

І першим кроком у вирішенні проблеми необхідно відмінити усі дискрімінаційні закони, які зухвало порушують Конституційні права по відношенню до осіб літннього віку та за політичними уподобаннями.

https://uamodna.com/artic…/mozok-ne-yde-na-pensiyu-za-vikom/
javascript: void(0);