28 March 2024, 19:33 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

Тривають заходи з покращення матеріально-технічного стану закладів первинної ланки охорони здоров’я

У Житомирській області та у Житомирському районі зокрема триває робота з покращення матеріально-технічної бази закладів первинної ланки медичної допомоги. Серед основних заходів, які вживаються у цьому зв’язку, варто відзначити поступове оновлення автомобільного парку сільських амбулаторій по усій області.

Востаннє, за сприяння голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка, два такі автомобілі район отримав у червні поточного року. А вже 26 червня, у с. Левків відбулася офіційна церемонія передачі місцевій амбулаторії одного з двох автомобілів, розподілених на КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської районної ради відповідно до розпорядження голови ОДА від 16.06.2020 року № 365 «Про розподіл та передачу службових автомобілів для медичних працівників, що працюють у сільській місцевості». Другий автомобіль закріплено за КНП «ЦПМСД», який обслуговує більше 57 тис. сільського населення та має вже більше 37 тис. підписаних декларацій на первинне медичне обслуговування. Раніше сучасний автомобіль отримала Озерненська медична амбулаторія.

Нагадаємо, що це була вже третя партія службових автомобілів придбаних за кошти державної субвенції для медичних працівників Житомирської області, що працюють у сільській місцевості. Легкові автомобілі марки Reno Duster коштують 450 тисяч гривень.
Всього в області закуплено 57 автомобілів, з яких 24 – для медиків, що працюватимуть у новозбудованих амбулаторіях (у тому числі у с. Сінгури та с. Сонячне Житомирського району), та 33 – для існуючих ЦПМСД.

Колектив Житомирського ЦПМСД та усі жителі району щиро вдячні керівництву держави, області та району за системну та послідовну роботу з покращення матеріально-технічного стану закладів первинної ланки медичної допомоги у районі, адже здоров’я людини – це найвища цінність в усі часи.