25 April 2024, 01:42 Житомир: °C
Кравчук Роман Іванович
член комісії з безпеки дорожнього руху, керівник ТОВ "Камера.ЮА"

Лежачі поліцейські та тротуари

В попередньому блозі я виділив два кроки, які можуть значно вплинути на безпеку житомирян: припинити практику демонтажу лежачих поліцейських на осінньо-зимовий період та банально зробити тротуари.

Почну з першого.
Щоби не бути голослівним писакою, ініціював відповідне звернення і з голосу виніс на розгляд комісії з безпеки дорожнього руху:

5f2fa92daa41e.jpg

І неочікувано отримав супротив.
Лежачі демонтують задля ... безпеки автомобілів коли на дорозі ожеледиця. (відразу пригадується минула зима). І Житомир мабуть єдине місто в Україні де діє така самовільна практика.

Виходить, що будь-яка купа металу важливіша за життя та здоров'я житомирян?

Подальший перебіг подій показав "чому"
Всі лежачі - це сфера комунального підприємства "Управління автомобільних шляхів".
І виявилось, що вартість 1м погонного резинового лежачого, які зараз встановлюють 1500 грн, щорічно його потрібно монтувати (600 грн) і демонтувати (знову 600 грн).
Вартість стаціонарного з асфальту, зробленого згідно ДСТУ за 1м погонний ... 400-600 грн і без щорічних 1200 грн на монтаж-демонтаж

Наразі, питання так і не вирішилось, резинові лежачі по всьому Житомиру через місяць-другий таки демонтують до весни (і в провулку Комунальному, і біля шкіл теж)
Для прикладу, як дбають про пішоходів навіть не в цивілізованих країнах (там все зрозуміло), а в російському Владівостоку:

5f2fb1ea8b3a5.jpg

Просто зробили припідняті пішохідні переходи, які зручні пішоходам і які "працюють" на безпеку цілий рік,.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Щодо тротуарів.


Спочатку разом з місцевими жителями вулиці Якова Зайко ініціювали звернення про облаштування відсутніх тротуарів, нас підтримали. Почали через фейсбук звертатись жителі інших вулиць.

Але зясувалось що міський голова дав комісії доручення щодо обстеження всіх таких "безтротуарних" вулиць та провулків:

5f2fb5558ad36.jpg

Мабуть, читає мер мій блог :)



І ми створили робочу групу, яка й займеться цим обстеженням, складе їх перелік і в бюджет наступного року закладуть облаштування тротуарів. Побачимо, що з цього вийде.

Але якщо ви знаєте такі місця - кидайте коментарі в мій фейсбук-допис на цю тему