26 April 2024, 11:57 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

ПОЧАТОК СYЧАСНОЇ ЄВРОПИ: історичний аналіз

Зібравши воєдино всі, що мені достовірно відомо про історію нашої цивілізації, я уважно вдивлявся в саме її початок, силкуючись зрозуміти: коли все це почалося і як?

Як знайти методику встановлення істини, коли і система координат, і факти всередині її, як мінімум, сумнівні?

Я вирішив спробувати піти простим дедуктивним шляхом, встановивши якусь точку відліку, значиму для пошуку, і в той же час, абсолютно очевидну для всіх, і від неї повісті причинно наслідковий зв'язок, що грунтується на очевидному. Цією точкою відліку я вибрав 24 жовтня 1648 року дату укладення "Вествальского Миру" після тридцятирічної війни в Європі - це сотні документів і договорів, які уклали понад 150 сторін конфлікту протягом 5 років переговорів.

Тридцятирічну війну потрібно було визнати першою світовою війною в історії, яка носила революційний релігійно-буржуазний характер світового значенння.

Навряд чи хто стане сумніватися в існуванні цього факту. Це документальна точка розвалу єдиної імперії, кінець правління династії Рюриків, козацька революція в Речі Посполитій, а так же, це початок утворення незалежних держав. Доречі запорожці підтримвали католиків.

У цьому мирову угоду, поряд з іншими домовленостями, вводиться поняття "Територія", тобто, земля під Торре, а не як раніше, під Євангелієм, тобто далі став правити не хрест а меч. Там же вводиться поняття "Суверенітет" - тобто, незалежні держави зі своїми внутрішніми політиками, в які відтепер ніхто з зовнішніх сил не в праві втручатися. Хоч геноцид проводь, все це внутрішні справи окремо взятої держави. До слова сказати, сучасний винахід "Права людини" - це, як раз, спроба скасувати частково суверенітет і почати втручатися у внутрішні справи, коли то заявлених як незалежні, держави і початок процесу остаточної глобалізації світу.

Звід договорів, названий "Вествальскім світом", це останнє в історії міжнародних відносин Європи що було укладено на латині, після цього вона стала мертвою мовою, світ більше не потребував штучно створеному мовою імперського ділового спілкування.

Новий принцип національного суверенітету включав в себе використання так званих, національних мов, який кожен з правителів став створювати і насаджувати в своїй частині видобутку.

Існує думка, що "Вествальскій світ" представляє з себе змова між бандитськими сім'ями, увінчалися себе коронами, про переділ життєвого простору імперії на, так звані, національно-суверенні ділянки. Держава - це фіоди, що обмежують територію впливу окремо взятого клану. В межах своєї території банда правлячого клану може здійснювати будь-яку діяльність. Інші клани, відповідно до цієї домовленості, можуть здійснювати свою діяльність на чужих територіях тільки за погодженням з володіє територією кланів. Несанкціоноване втручання одного клану на територію іншої є привід для війни. Так як, дії правлячих-кланів є істинними факторами історії і політики, політична риторика, яка відсилає нас до національних інтересів, є помилковий мову, службовець створення помилкової реальності.

По суті, з цим важко не погодитися, але за формою, правлячим кланам дається оцінка з від'ємним значенням. Але ж ці сім'ї зупинили тридцятирічну війну, яку ніхто вже не хотів продовжувати, а значить, вони миротворці, благодійники. Адже ніхто, крім них, не міг цього зробити. Світ Європи загруз в цивілізаційну кризу, масштабів якої ще не знав раніше. А як це сталося, з чого все почалося? Тридцятирічна війна в Європі стала результатом розвалу імперії. А хто її створив і коли?

Анастасія, героїня книг Мегре, стверджує, що перша мега-імперія, сьогодні відома як стародавній Єгипет, була створена її пра-батьком. Припустимо, що так воно і було, тим більше в її словах немає нічого, що випадає із загальної логіки речей. "У ті часи між собою ворогували племена живуть на землі людей, з декількох племен, мій праотец- розповідає Анастасія- поетів зміг зібрати, жерців. Ворожнечу і війни можна припинити племен, говорив він їм. В єдиному стануть державі жити народи. В ньому справедливим буде вождь, і кожна сім'я від бід війни позбудеться. Один одному люди стануть допомагати. Спільнота людське свою дорогу в первозданний сад знайде ".

Тобто, тоді, як і в наслідку в 1648, зібралися сильні світу цього щоб припинити війну. Анастасія говорила, що не розуміє свого прабатька, навіщо він це зробив. А що він, власне, зробив? Він створив якусь соціальну структуру з метою її процвітання і благоденства. Що ж тут незрозумілого і в чому вона його не розуміє?

Загалом то кажучи, її батько створив якусь корпорацію-імперію, в яку стали стікатися роду з різноманітних земель з метою створити краще життя, ніж та, яка відбувалася в їх племенах. Точно так, як це недавно зовсім відбувалося при формуванні США. А до цього теж саме відбувалося в Європі, де витіснялися корінні народи кельтів, даків, фракійців і т.д. Рівне те ж саме, що відбувалося при створенні Єгипту.

Анастасія розповідає, що її батько настільки був закоханий в їм створений образ, що пішов з сім'ї, що цілком ймовірно. Був запущений процес, в якому верховенство цінностей, пов'язаних з Родом, зганяють корпоративними пріоритетами.

Родоплемінне устрій суспільства характеризувався тим, що якщо якийсь діяч відчував в собі сили і амбіції ширитися і розвиватися, то він зміцнював свій Рід і плем'я. Тепер же, пріоритети сім'ї і Рода йшли на другий план. Очевидно, що глава Рода дбав про своїх одноплемінників як про своїх дітей, вони, так чи інакше, були йому родичами.

Очевидно, що ніякої правитель не стане піклуватися про своїх підданих так само, як він піклується про своїх дітей і онуків. Звідси, очевидно, і пішли всі соціальні перегини, і як наслідок, великі цивілізаційні кризи, які, як ми бачимо, з часом тільки поглиблюються. Люди, які встановили мир в 1648 році, навряд чи здогадувалися, що перекидають багаторазово збільшену проблему на голови своїх онуків, які неминуче поставлять світ на грань атомної війни, поряд з якою тридцятирічна війна в Європі сприймається як невелика колотнеча.

Ніхто в світі не знає так чітко міру своїх рішень, як ті, хто ці рішення приймають, щодо своїх дітей і онуків. А отже, родоплемінне устрій суспільства, набагато стійкіша, ніж корпоративно-імперське.

Суть часу пройденого нами шляху, на мій погляд, полягає в тому, що ми цивілізаційно підійшли до періоду, в якому об'єктивно сформувалися передумови до синхронізації творчих сил всіх племен і народів, і як його підсумок, етап остаточної глобалізації всієї людської цивілізації.

Помилка цього періоду, на мій погляд, полягає в тому, що бажаючи прискорити процес об'єднання народів, ми поміняли пріоритети головування Рода на верховенство Корпорації, що і призвело до низці соціальних криз, які сьогодні вже не раз ставлять під питання саме існування цієї цивілізації.

Ну а вихід, як відомо, завжди там же, де і вхід.


Електронна адреса: yuriy.malashevich78@ukr.net

тел (вайбер) 0982257110

офіційна публічна сторінка у фейсбуці: https://www.facebook.com/YuriMalashevich

акаунт у фб: https://www.facebook.com/Malashevich.Yuriy/

офіційний телеграм-канал https://t.me/YuriyMalashevich