29 March 2024, 11:58 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

«Агростему» – 10 років!

10 лютого ТОВ «Агростем» виповнилося 10 років. Своє перше десятиліття агропідприємство Житомирщини зустріло з високими виробничими досягненнями й амбітними планами.

З моменту створення у 2011 році підприємство щороку залучало до обробітку нові землі, в тому числі ті, що багато років не оброблялись, повністю заросли бур’янами, а подекуди чагарниками та підліском. Зараз ТОВ «Агростем» обробляє 7,25 тисяч гектарів землі в Коростишівському, Малинському та Черняхівському районах.

Очолює підприємство голова правління Юрій Володимирович Крижанівський, який має великий досвід в аграрному бізнесі й неодноразово відзначався високими державними нагородами за вагомий особистий внесок у розвиток сільського господарства Житомирщини та високий професіоналізм.

Ю. В..jpg

Юрій Володимирович почав трудову діяльність у 1985 році головним агрономом у колгоспі ім. Енгельса в Київській області. Очолював Згурівську районну державну насіннєву інспекцію, пройшов шлях від головного агронома до начальника районного управління сільського господарства та заступника голови Згурівської РДА. Має досвід роботи також і в комерційних структурах – очолював регіональне управління ТОВ «Агропродінвест» ДП «Новофастівське» у Вінницькій області. Недарма був занесений на дошку пошани Вінницької області.

Головним напрямком діяльності ТОВ «Агростем» є рослинництво. За 10 років роботи працівниками підприємства вирощено більше 195,9 тис. тон сільськогосподарської продукції. Зокрема, 72,3 тис. тон озимої пшениці, 3 тис. тон ячменю, 44,2 тис. тон ріпаку, 19,6 тис. тон соняшнику, 52,8 тис тон кукурудзи. Показники врожайності підприємства стабільно є одними з найкращих у районах. Так, тільки за минулий рік найбільшу врожайність показали пшениця – 6 т/га та кукурудза – 8,7 т/га. Господарство використовує сучасну високоефективну сільськогосподарську техніку та застосовує новітні агротехнології.

Щороку підприємство активно наповнює місцеві бюджети. Всього до бюджетів різних рівнів за 10 років було сплачено близько 39 млн 410 тис. грн. податків, зокрема фіксованого сільськогосподарського податку 3 млн 970 тис. грн., орендної плати за землю 730 тис грн, 20 млн 113 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб, військового збору 1 млн 565 тис. грн., єдиного соціального внеску 13 млн грн.

Більше 2600 пайовиків довірили ТОВ «Агростем» обробляти їх землю. За використання землі пайовикам загалом було виплачено орендної плати на суму більше 42 млн 710 тис. грн. Орендну плату підприємство виплачує за бажанням у натуральній (зерно з власних врожаїв) або грошовій формі.

Щоб підтримати своїх пайовиків у складних життєвих обставинах (поховання, лікування) або радісних моментах життя (весілля, ювілей, народження дитини), підприємство додає до орендної плати індивідуальну разову соціальну допомогу. Допомагає безкоштовно з оформленням спадщини, документів на земельні ділянки.

І головне, чим більше достаток в «Агростемі» – тим більше виділяється на соціальну сферу, на розвиток села. За 10 років підприємство надало сільським громадам благодійної допомоги на суму понад 3 млн 125 тис. грн. Насамперед, це оплата робіт з благоустрою сіл, їх освітлення, ремонт доріг, допомога школам, дитячим садочкам, будинкам культури, ФАПам. Закуповуються новорічні подарунки, спортивний інвентар для шкіл, канцелярські товари для першокласників. Не обминаємо увагою ветеранів Великої вітчизняної війни та учасників АТО (ООС) – до Дня Перемоги та Дня захисника України надали адресну допомогу у вигляді продуктів харчування, у разі потреби - транспорт.

Підприємство завжди бере участь у відзначенні знаменних свят та подій у підопічних селах. Крім того, сільським громадам за потреби надаються послуги автотранспорту та техніки для облагородження територій сіл, в яких працює підприємство.

Усі 10 років команда ТОВ «Агростем» працює злагоджено і кожен несе свою відповідальність за розвиток. На сьогодні в господарстві працює близько 80 чоловік. Усі вони офіційно працевлаштовані. Заробітна плата на підприємстві на високому рівні і складає на сьогодні в середньому 13,7 тис. грн.

«Успішна та довготривала співпраця з ТОВ «Агростем» протягом останніх десяти років дає нам впевненість у стабільності в майбутньому» - вважають партнери та пайовики господарства.

Підводячи підсумки першої «десятирічки» підприємства, голова правління ТОВ «Агростем» Юрій Крижанівський підкреслив, що усіма досягненнями підприємства завдячує, насамперед, людям, які працюють на підприємстві, та пайовикам.

«Ми і надалі будемо продовжувати взаємовигідну співпрацю з місцевою владою, пайовиками та партнерами нашого підприємства задля покращення добробуту та подальшого розвитку сільських громад» - каже Юрій Крижанівський.

Немає опису світлини.

техніка.jpg

Електронна адреса: yuriy.malashevich78@ukr.net

тел (вайбер) 0982257110

офіційна публічна сторінка у фейсбуці: https://www.facebook.com/YuriMalashevich

акаунт у фб: https://www.facebook.com/Malashevich.Yuriy/

офіційний телеграм-канал https://t.me/YuriyMalashevich