20 April 2024, 09:45 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ ТА ДНЯ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ У ЖИТОМИРСЬКОМУ РАЙОНІ ПРОХОДЯТЬ МЕМОРІАЛЬНІ ЗАХОДИ

Меморіальні заходи до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Житомирському районі розпочалися з важливої події.

7 травня, у переддень пам’ятних дат, у селі Соколів Курненської територіальної громади віддали шану загиблим під час Другої світової війни та перепоховали останки 100 солдатів та офіцерів, які загинули у липні 1941 року на території сіл Соколів, Андріївка та Теньківка Курненської громади у боях з нацистськими окупантами. Рештки воїнів знайдені членами ІПО «Пошук» протягом 2019-2021 рр. Ідентифіковані тіла дев’яти воїнів.

Участь в урочистостях взяли представники облдержадміністрації, райдержадміністрації, районної ради, військкомату, Курненської громади, духовенство та місцеві жителі.

Цього ж дня керівництво райдержадміністрації та районної ради взяло участь у пам’ятних заходах на території Оліївської сільської ради та поклало квіти до Меморіалу загиблим партизанам та підпільникам поблизу с. Довжик.

Нехай ці святі місця стануть для кожного з нас і для прийдешніх поколінь осередком пам’яті нашої трагічної і водночас героїчної історії. Адже поки жива пам’ять, жива і наша духовність, в якій сила, слава, велич і світле майбутнє України.

Вічна слава всім, хто поліг смертю хоробрих, виборюючи для нас мирне небо!