19 April 2024, 22:31 Житомир: °C
Анастасія Нікітіна
Лікар, гінеколог-репродуктолог, лікар УЗД діагностики, медичний директор клініки сучасних репродуктивних технологій IVMED (АЙВІМЕД), м. Житомир https://ivmed.clinic/

Етапи програми "штучного" запліднення (ЕКЗ)

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, проблема безпліддя стосується від 48 мільйонів пар до 186 мільйонів людей у світі.

Точної статистики по Україні немає, оскільки глобальних досліджень не проводилося. Але за статистикою Міністерства охорони здоров'я 2010-х років приблизно кожна п'ята з 15 млн пар не може зачати дитину традиційним способом. Та ці показники можуть бути вищими, бо далеко не всі одразу звертаються за допомогою до лікарів.

На жаль, багато пар знаходяться під впливом стереотипів та страхів, які не дозволяють стати щасливими батьками. Я вже раніше про це писала.

Людям здається, що безпліддя - вирок. Проте, сьогодні, завдяки розвитку сучасних технологій, репродуктологи здатні допомогти вилікувати будь-яку форму безпліддя. І екстракорпоральне запліднення - один із найбільш ефективних методів.

У попередньому дописі я розповідала, як підготуватися до першого візиту до репродуктолога. Сьогодні розкажу про етапи процедури екстракорпорального запліднення (ЕКЗ), які пара проходить протягом лікувальної програми.

Кожен з цих кроків важливий для успіху лікування і проводиться під контролем досвідчених фахівців.



Нагадую, з нагоди відкриття клініки IVMED у Житомирі ми підготували для пацієнтів спеціальні пропозиції. Зокрема, йдеться про комплексну програму екстракорпорального запліднення з яйцеклітинами пацієнтки, спермою партнера та індивідуально підібраними медикаментами для стимуляції овуляції вартістю лише 45 500 грн!