23 April 2024, 14:53 Житомир: °C
Наталія Сітченко
Журналістка

Знайомство зблизька. Відкриваємо по-новому власні скарбниці

У ці осінні золоті дні групи учнів житомирських шкіл, студентів навчальних закладів міста відвідували Обласну універсальну наукову бібліотеку імені Олега Ольжича, відкриваючи її для себе такою, якою раніше не знали. Вони знайомилися з роботою багатьох відділів – абонементу, читального залу, інтернет-Центру, потужним бібліографічним підрозділом книгозбірні. А також отримали змогу зазирнути за лаштунки провідного просвітницького і культурного центру області, у тиші залів якого народжувались сміливі наукові ідеї та дивовижні художні образи, де свого часу працювали Максим Рильський, Андрій Малишко, Леонід Первомайський, Борис Тен. Молодь знайомилась з роботою відділів комплектування, обробки літератури, книгосховища, методичного кабінету, найбільшим в області депозитарієм краєзнавчих видань.

Здійснюючи відвідування бібліотеки учнівською і студентською молоддю саме у такому форматі, фахівці бібліотеки ставили амбітне завдання зменшення кількості "нечитачів", піднесенння національної культурної традиції поваги і інтересу до книги і виняткової ролі читання у розвиткові особистості. 2021-ий рік для спільноти бібліотечних працівників України проходить під девізом «Бібліотека – твоя точка опори». Житомирські фахівці прагнуть, щоб одна з найстаріших бібліотек України – Обласна універсальна наукова бібліотека імені Олега Ольжича стала цією точкою опори для багатьох, хто прагне змін, хто готовий змінювати себе і світ навколо.

Бібліотекарі нагадують своїм молодим відвідувачам думку безсмертного нашого Каменяра, видатного українського ученого, письменника і поета Івана Франка про те, що справжні перлини людського духу можна здобути лише у праці читання. Звучали безсмертні поетові слова:

«Книги – морська глибина:

Хто в них пірнає до дна

Той, хто і труду мав досить,

Дивні перлини виносить».