19 April 2024, 19:35 Житомир: °C
Олена Галагуза
Нащо слова? Ми діло несемо. О. Ольжич

Транспортний колапс у Житомирі: хліви на колесах диктують умови

Початок жовтня для житомирян став і прохолодним, і неспокійним, бо нова транспортна мережа спровокувала хаос та нерозуміння, що і куди їде. Упродовж років помічаю, що після дев’ятої ранку тролейбуси одразу їдуть у ДЕПО, навіть якщо на годиннику 9:15. Тим часом містом курсують хліви на колесах, які збирають жнива. Конкуренцію їм складають ошатні комунальні «зелені» автобуси, які швидко полюбилися пасажирам.

Дивує, що комунальний автопарк розвивається вкрай повільно. Окремі дикуни, які працюють у хлівах, неодноразово помічені у порушенні правил дорожнього руху, грубіянстві і навіть погрозах до пасажирів. Цьогоріч я мала досвід спілкування із водієм 11 маршруту, який переплутав кабак із громадським транспортом, і вирішив похизуватися навичками бичка. А все тому, що був проти розрахунку по терміналу. Коли я телефонувала і зверталася до профільних керівників у міську раду, ті не реагували. Можу здогадуватися чому.

615f2788cc29a.jpeg

Нагадаю, щоразу коли мова про підвищення вартості проїзду у громадському транспорті, порушують питання поліпшення сервісу. Але краще не стає.

Чотири роки тому у с. Слобода-Селець Житомирського району я підтримала селян у їхній боротьбі із перевізником, який ігнорував пільговиків, а водії їхали повз, якщо бачили на зупинці літню людину.

615f279767b15.jpeg

Сьогодні хліви диктують власні умови і попри нову схему руху їздять, як їм заманеться, деактивують трекери, що відстежують їхній рух. Дозволи їм, до речі, погоджує міська влада. Поки рішучі дії з їхнього боку не спостерігаються.

І знову кажу чиновникам: ви – утриманці громади, яка вас найняла на роботу відстоювати їхні інтереси. Якщо не можете дати раду, прощавайте. Ваша хвороба ІБД (імітація бурхливої діяльності) уже не просто втомила, а дратує людей.