19 April 2024, 19:13 Житомир: °C
Еванян Асмік Каренівна
Студентка ННІ філології і журналістики ЖДУ ім. Івана Франка

Моя думка про життя людей на карантині

Вже майже два роки ми знаходимося на карантині через коронавірус. Але можна розібрати плюси та мінуси карантинного життя.

Дистаційне навчання у школах та університетах, як на мене, це великий мінус, бо важко сприймати поданий матеріал. Часто відволікаєшся на щось зайве. З’являється враження, що ми вчимо «китайську грамоту». А техніка ніби спеціально починає виходити з ладу, коли ми повідомляємо про це викладачів, вони починають сумніватися в правдивості наших слів. Студенти не відмовилися б посидіти з вимкненою камерою за чашкою чаю або кави. Очне навчання проходить набагато цікавіше. Живе спілкування краще за віртуальне.

Обмеження у громадському транспорті також має мінус. Час від часу буваю свідком конфліктів з цього приводу. Людям похилого віку та інвалідам й так доводиться не легко. Тому, на мою думку, краще було б відмінити ці обмеження.

Так, не всі дотримуються карантинних норм, але маска на 100% не захищає нас від вірусу. Я впевнена, що більшість людей не міняють її кожні дві години, як це потрібно було б робити. Але одноразові рукавиці та антисептики допомагають хоча б якось захиститись.

Із плюсів карантину є той факт, що ми проводимо більше часу зі своєю сім’єю. Хтось, можливо, «пізнає себе», змінює свій імідж, знаходить нових інтернет-друзів. А хтось сумлінно готується до сесії та практичних занять.

Сподіваємося, що у новому 2022 році людство звільниться від COVID-19.