29 March 2024, 11:35 Житомир: °C
Олексій Ясюнецький
Адвокат

Боротьба за правду триває: в Україну приїхав акредитований при Міжнародному кримінальному суді адвокат

Продовжуємо надавати юридичну допомогу жертвам російської агресії. Україну відвідав акредитований при Міжнародному кримінальному суді (м. Гаага) адвокат із Сан-Марино Акілле Кампанья (Achille Compagna), з яким спільно фіксуємо воєнні злочини росії.

62cd7c60228c0.jpg

У неділю, 10 липня, проводили зустріч із потерпілими з Бучі, Ірпеня, Гостомеля. Окрема подяка за організацію і координацію депутатці Бучанської міської ради Nataliya Yefymovych та Віталій Ейсмонт.

Разом з Акілле відповідали на запитання людей та запропонували потерпілим скористатись додатковими можливостями для захисту своїх прав. Мова про звернення до Європейського суду з прав людини (м. Страсбург) та до Комітету з прав людини при ООН (м. Женева). Акілле має досвід здійснення представництва потерпілих у цих міжнародних органах. Юридичну допомогу надаємо безкоштовно, на волонтерських засадах. Оформленням документів займаюсь я, а Акілле подає звернення та здійснює представництво інтересів потерпілих у міжнародних судових органах.

62cd7c73cec27.jpg

У понеділок, 11 липня, працювали у Житомирі та Малині. Акілле представляє інтереси Житомирської міської ради у Міжнародному кримінальному суді у справі про знищення росіянами 25 ліцею. Вдячні міському голові Сергій Сухомлинта директору юридичного департаменту Yevhenii Chernysh за сприяння у нашій роботі та надання цінної інформації про обставини вчинення злочину.

62cd7ce71e9a0.jpg

Крім того, наша команда допомагає родичам загиблих внаслідок повітряного удару рашистів по житловому будинку в мікрорайоні Корбутівка у березні цього року.

У Малині зустрілися із міським головою Олександр Ситайло.

Малинська громада також зазнала лиха внаслідок ракетних ударів русні. Повністю знищені окремі об’єкти соціальної інфраструктури громади, у тому числі школа і будинок культури. Обговорили з міським головою та керівниками освітніх закладів робочі питання, пов’язані із здійсненням представництва громади у Міжнародному кримінальному суді.

62cd7c919d468.jpg

Але найстрашніше - це втрата найрідніших людей. У Малині спікувалися з чоловікомом, який втратив відразу всю свою родину, це три покоління. Авіабомба російських загарбників вбила дружину, доньку, сина, онука та онуку Володимира Ободзінського. Документи стосовно цього злочину вже в Гаазі.

Жодні вироки та компенсації не повернуть близьких. Але ці жахливі випадки мають бути предметом розгляду міжнародних судових установ. Звернення до суду в Гаазі зафіксує факт вчинення цих злочинів для майбутніх поколінь. Злочинам русні має бути надана належна правова оцінка, аби застерегти подібне в майбутньому.

У цьому і полягає наша місія - боротьба за правду.