19 April 2024, 07:21 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

ПЕРЕМОГА ГЕДЕОНА - ЯК ПРИКЛАД ВІРИ І БОРОТЬБИ, ЯКИЙ МАЄ НАДИХАТИ УКРАЇНЦІВ

Гедеон був звичайною людиною, обраною Богом для незвичайних подвигів. Він був навчений, як і всі ми, не залежати від своїх власних сил чи від своїх власних талантів, але довіряти Господу в усьому, що він робив і з чим стикався.

Дозвольте мені розповісти вам історію Гедеона.

Ізраїль був атакований своїми лютими ворогами, мадіанітянами. Вся нація жила в страху через жорстокість ворога. Саме в цей час страх і випробування Бог прийшов до Гедеона і назвав його доблесним воїном!

Господь використовує часи випробувань та битв для зміни нас самих. Божа думка про вас – це єдине, що має значення. Тому, якщо сьогодні ви у скрутному становищі, зверніться до Слова Божого, щоб дізнатися, хто ви, і не дивіться на обставини. Ніколи не дозволяйте ворогові говорити вам, хто ви, але слухайте Божий голос і погоджуйтесь з Його думкою про те, до чого ви визнані.

Потім Бог використав Гедеона як лідера, щоб повністю розгромити мадіанітян досить своєрідним та унікальним способом. Коли Гедеон прийшов разом із 32 тисячами найкращих ізраїльських воїнів, щоб воювати, Бог сказав: “Надто багато воїнів. Відправь деяких додому.”

І ось Гедеон відправив додому 22 тисячі і намірився воювати з ворогом разом із 10 тисячами воїнів, але й тоді Бог сказав: “Все ще багато. Я відберу тобі найкращих воїнів.

Бог сказав Гедеону, що той може взяти лише 300 воїнів на битву проти десятків тисяч мадіанітян.

“Мадіанітяни та Амаликитяни та всі жителі сходу розташувалися на долині в такій множині, як сарана; верблюдам їх не було числа, багато було їх, як піску на березі моря. (Суд. 7:12)

Бога неможливо залякати чисельністю чи силою ворога. Ми знаємо те, що ми з вами часто ігноруємо, що, коли Бог дає Свою силу звичайному чоловікові або звичайній жінці, перемога обов'язково прийде. Ми не лякаємось планів ворога, але зміцнюємося Словом Господа!

Гедеон з його військом здобули вражаючу перемогу того дня і звернули армію мадіанітян у втечу. Біблія навіть дає нам короткий кумедний опис цього:

“І стали бігати в усьому таборі, і кричали, і кинулися тікати” (Суд. 7:21).

Сили ворога перетворилися на плач немовлят, коли вони зіткнулися з силою та зверхністю Божого народу.

Але є в цій епічній історії один момент, який змушує мене зупинятися і дивуватися кожного разу, коли я читаю його, він знаходиться в наступному розділі Книги Суддів. Після того, як Гедеон і його 300 воїнів здобули перемогу, ось що Біблія говорить про їхню рішучість:

“І прийшов Гедеон до Йордану, перейшов сам і триста чоловік, що були з ним. Вони були втомлені, переслідуючи ворогів. (Суд. 8:4)

Навіть воїни, покликані до великих справ, часом втомлюються, але вони ніколи не перестають прагнути чергової перемоги.

Якщо ви сьогодні втомилися і не впевнені, чи здатні ви витримати ще одну битву, згадайте рішучість Гедеона та купки його воїнів. Можливо, вони в жодне порівняння не йшли зі своїми ворогами, але Бог, який наповнив їхні серця, дав їм перемогу. Ці втомлені воїни не дозволили слабкості паралізувати їх перед тим, що Бог приготував для них у наступні дні. Якщо ви втомилися, не зупиняйтесь! Продовжуйте шукати присутності Божої та Його сили. Він ще жодного разу не програвав битву!

Джерело:

Керол МакЛіод charismamag.com

На зображенні може бути: 2 людини


Електронна адреса: yuriy.malashevich78@ukr.net

тел (вайбер) 0982257110

офіційна публічна сторінка у фейсбуці: https://www.facebook.com/YuriMalashevich

акаунт у фб: https://www.facebook.com/Malashevich.Yuriy

офіційний телеграм-канал https://t.me/YuriyMalashevich