26 April 2024, 17:37 Житомир: °C
Маруга Альона
Студентка ЖДУ ім. Івана Франка

Не будь зовнішністю, будь особистістю

Що ж таке краса людини? Якщо запитати у будь-кого, то відповідь буде унікальною та своєрідною. Для кожного з нас під красою розуміється щось своє, особисте, незрозуміле іншим. Так, кожна національність має свій певний еталон краси і з покоління в покоління змінюються її критерії. Навряд чи зустріниш людину, яка візьме на себе відповідальність відрізнити гарного володаря зовнішності від не гарного, тому як нестандартна особа – відсутність привабливості. Оригінальність та індивідуальність завжди цінувалося. Природу не обвести навколо пальця. Тому вона і створила нас усіх різними. Кожен з нас має свою особливість, якусь неповторну, що може притягнути або відштовхувати від себе. До того ж, особливих красунь та красенів так само мало, як і зовсім не гарних людей.

Людина перетворює себе насамперед за допомогою одягу, взуття, різноманітних аксесуарів, косметики. У наш час про свій стиль мало хто дбає і вигадує щось нове для себе, хтось ганяється за модою і забуває про свій індивідуальний стиль. Що сьогодні ми маємо на увазі під словом мода? Це те, що кожного дня ми бачимо з екранів телевізорів і зі сторінок модних журналів, те, що пропонують відомі дизайнери і у що вони одягають манекенниць, коли ті виходять на подіум. Але не кожен має такі ідеальні параметри, як у чоловіків та жінок, які беруть участь у показі колекцій одягу. Для деяких людей знайти свій власний стиль означає знайти себе і це того варте. Без одягу та взуття неможливо обійтися, це просто необхідність, тоді як використання косметики – особиста справа кожного.

Цікавою думкою у своєму блозі поділилася психолог Юлія Сергієва: « Немає такої речі як краса, особливо в людському обличчі, у тому, що ми називаємо фізіономією. Це все підраховане і уявне припасування. Мовляв, якщо ніс не надто стирчить, боки в порядку, якщо вуха не надто великі, якщо волосся довге… Це міраж узагальнення. Люди думають, що певні особи красиві, але, насправді, вони не є, математично рівні нулю. Справжня «краса», звичайно, походить від характеру, а не від того, якої форми брови. Що зовнішність людська? Ніщо. Головне – розум. Що таке форма обличчя або носа, розмір очей, зачіска? Все це дрібниці. Головне – розум, погляд, інтелект. Оце головне.»

Керівник та постійний відвідувач фітнес-клубу Марія Тарасова у своєму інстаграм пише: «Це було інтерв'ю з топ-моделлю 90х Наомі Кемпбел. Вона розповідала про своє життя, зустрічі з найвідомішими людьми, про догляд за собою і раптом на питання, чи є у неї комплекси й недоліки, відповіла "Так!". Сказала, що вона ненавидить свої дуже довгі руки. Тільки після цих її слів, я побачила, що вони таки дійсно непропорційно довгі.

На шляху до прийняття себе і любові до своєї зовнішністю, який долає кожна жінка, я фактично зробила перший важливий крок, бо зрозуміла, що жоден реальний недолік (а що вже говорити про надуманий) не завадить стати успішною і викликати захват у оточуючих, якщо вцілому ти задоволена собою. Друга історія трапилась трохи згодом, але я теж тоді була ще дуже юною.

Батьки моєї подружки працювали в театрі. Я любила приходити до них у гості, спілкуватися з цими талановитими людьми, слухати їхні історії. Одного разу ми говорили про знаменитих актрис і їхню зовнішність. Мова зайшла про Мішель Мерсьє і батько моєї подружки вразив мене словами: "Файна трава, але не про мого коня" і додав, що йому до вподоби не так привабливі, як харизматичні жінки.

І це був момент ще одного одкровення - чоловік, чию думку я дуже поважала, так просто "пояснив" мені, що насправді не лише зовнішність має значення: енергетика, упевненість в собі і те, як несе себе жінка, завжди будуть сильнішими за бездоганність пропорцій тіла й обличчя. Ще й дотепер, коли мова заходить про жіночу красу, я чомусь згадую саме ці два моменти. Чи вважаю я тепер, що успіх у житті і привабливість для протилежної статі залежить тільки від зовнішності? Ні! Чи можна, зважаючи на це, не приділяти увагу своєму вигляду? Ні!Подобатись собі у дзеркалі - вроджена потреба будь-якої жінки. Без цього ані радості, ані гарного настрою, ані успіху не буде.»

Також вона додає корисну рекомендацію: «Приділяйте час собі, дбайте про себе! Саме це дарує упевненість у собі, і тоді жоден недолік не буде сприйматися як перепона на шляху до щастя. Будьте завжди найкрасивішою в першу чергу для себе, оточуючі це теж побачать».