5 May 2024, 07:18 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

Adventus


"Я прийду знову", - так сказав Христос Своїм учням перед Голгофою, де Він Своєю хресною смертю приготував місце на небесах для всіх викуплених дітей Божих.

Чи думали ви про те, що недалека та година, коли всі люди, які живуть на землі, будуть вражені надзвичайною подією – другим пришестям Христа?

Так, Ісус Христос знову прийде на землю, але не в образі безпорадного немовляти, як це було при першому Його явленні світові. Вдруге Христос прийде у славі Царя Переможця. Він прийде не для того, щоб знову бути розп'ятим на хресті, а для того, щоб справедливо судити світ, бо справедливість є суттю Його єства. Він виявить Свою могутність і Свою владу над князем світу цього – сатаною, і переможе Царство Христа над світом.

Аdventus — ((лат.) «пришестя, прихід») — в Стародавньому Римі та Східній Римській імперії церемоніальний в'їзд до столиці імператора. Являв собою урочистий релігійний ритуал, що відзначався як державне свято. Також — урочиста зустріч в'їзду в місто імператора, правителя провінції чи іншої високопосадової особи

Святкували урочистий в'їзд Римського імператора (або іншого пана) не лише до Рима чи Константинополя, але й з інших імператорських столиць. Як правило такі святкові в'їзди відбувались з нагоди якоїсь вдалої військової кампанії або перемоги.

Адве́нт — назва періоду в літургійному році, що побутує серед християн Католицької та деяких Протестантських церков. Поняття «Адвент» походить від латинського слова «adventus», що означає «прихід» і є перекладом грецького слова «parousia».

Адвент — час радісного очікування, що передує Різдву Христовому, у цей час триває приготування до свята. У східному християнстві Різдвяний піст триває 40 днів у період від 28 листопада до 6 січня і називається — Пилипівський піст.

Адвентисти називають себе людьми, які очікують пришестя Ісуса Христа. Він повинен прийти буквально вдруге на землю і забрати на небеса Своїх вірних послідовників. До цієї події, на думку адвентистів, потрібно бути готовим і розповідати про Її швидке настання оточуючим.

В інтернеті і в народі Друге пришестя частіше називають кінцем світу. Це так званий Апокаліпсис, вибух ядерної бомби або падіння на землю метеорита, які знищать нашу планету. Про це знято досить багато фільмів. Адвентисти ж засновують свої погляди виключно на Біблії.

Що дає нам, віруючим, впевненість сповіщати світові про цю майбутню подію?

Насамперед це обіцяння Самого Господа Ісуса Христа. Його обіцянка про другий прихід на землю була багато разів повторена і записана на сторінках Святого Письма. 318 разів сказано про це у 260 розділах Нового Завіту.

Все, що передбачав Христос про час, що передує Його другому пришестю, сьогодні здійснюється з абсолютною точністю. Друге пришестя, якого діти Божі очікують, може статися будь-якої миті.

Про це сказали учням і свідкам Його піднесення ангели: «Цей Ісус, що піднісся від вас на небо, прийде так само, як ви бачили Його, що сходить на небо» (Дії 1:11).

Про це сказав Ісус Христос Іванові і наказав записати в книгу Одкровення: «Ось, прийду незабаром: блаженний, хто дотримується слів пророцтва цієї книги» (Об'явл. 22:7). І підтвердив: «Ці слова вірні та істинні».

Христос не назвав ні дня, ні години Свого другого пришестя, але Він ясно вказав на ознаки часу перед Його приходом. Ці ознаки ми сьогодні бачимо реально. Світ переживає небувалу кризу в економічному, політичному та моральному житті. Варто лише прочитати передові статті газет, як одразу згадаються слова, сказані Святим Духом через апостола Павла у Другому посланні до Тимофія, 3:15. У цих словах – Божий діагноз останніх днів.

Час дії спасіння Божої благодаті добігає кінця. Справжні Божі діти повинні бути готовими до зустрічі з Христом. «Кожен, хто має цю надію на Нього, очищає себе так, як Він чистий... щоб... не посоромитися перед Ним у пришестя Його» (1 Ін. 3:3; 2:28).

Христос прийде насамперед узяти від землі Свою Церкву – тих, хто прийняв від Нього нову духовну природу через покаяння та примирення з Богом; а потім, після семи років важкого часу панування антихриста, Христос прийде на землю для повної перемоги над антихристом і встановлення Свого Тисячолітнього царства на землі.

Ми живемо саме в той час, коли кожному відкривається можливість примиритися з Богом голгофською жертвою Христа як Спасителя, доки Він не прийшов у світ як суддя.

Христос попередив апостола Івана: «Не запечатуй слів пророцтва цієї книги; бо час близький. Неправедний нехай ще робить неправду; Нечистий нехай ще скверниться: праведний нехай чинить правду ще, і святий нехай ще освячується. Ось, прийду незабаром, і відплата Моя зі Мною, щоб віддати кожному за ділами його» (Об'явл. 22:10-12).

На жаль, багато хто не довіряє цьому свідченню слова Божого через те, що про швидке пришестя Христа було сказано дві тисячі років тому, а Він досі не прийшов.

Насамперед треба звернути увагу на слова Ісуса Христа з Одкровення: «Ось іду, як тати: блаженний, хто пильнує і зберігає свою одежу...» (Об'явл. 16:15). Іншими словами, я прийду несподівано. Це може бути в будь-який час, але щоб люди знали, коли це буде, Христос і апостоли дали нам цілу низку ознак останнього часу перед Його приходом. І ці ознаки, як бачимо, виконуються сьогодні.

Крім того, на запитання, чому Христос зволікає з виконанням Своєї обіцянки, Дух Святий через апостола Петра дає таку відповідь: «Не зволікає Господь виконанням обітниці, як деякі вважають це повільністю, але довготерпить нас, не бажаючи, щоб хтось загинув, але щоб усі прийшли до покаяння» (2 Петра 3:9).

Якби Христос прийшов до 7 години вечора 14 серпня 1948 року, я залишився б навіки загиблим грішником. Але в цей день і годину Господь промовив до мого серця і дав мені дух покаяння, і дав мені вічне спасіння.

Якби Христос прийшов учора, багато читачів цієї статті було б позбавлено можливості врятуватися сьогодні. Але не вічно Дух Господній, який кличе людей до покаяння, буде нехтований людьми. Бог довготерпеливий, але Його довготерпіння не безкінечне.

Христос усе ще збирає Церкву, Свою наречену, з різних рас та народів, і коли увійде до Його Церкви повна кількість язичників, Їм певне, тоді Він не забариться прийти за Своїми. Хто знає, можливо, збирання Церкви Христа буде закінчено сьогодні...

В останньому розділі книги Одкровення сказано: «Неправедний нехай ще робить неправду». Як це розуміти? Хто ці неправедні?

Неправедні – це люди, які не підкоряються волі Божій. Вони не люблять правди про необхідність покаяння для спасіння, вони не приймають євангельської істини. Для них традиції батьків важливіші і дорожчі за євангельську істину. Бог зрадив таких людей нерозумному розуму, як ми читаємо про це в першому розділі Послання апостола Павла римлянам. Це ті «мудреці», які продовжують наполягати на своїх гріхах, поклоняються ідолам, якщо не кам'яним і дерев'яним, то ідолам іншого порядку.

Ці «мудреці» замінили істину на брехню. Вони не дбають про те, щоб мати Бога в розумі, тому написано, що зрадив їх Бог неправді та нечистоті. Бог від них відступив. Таких людей Бог не утримує від зла. Робіть що хочете: вбивайте, воюйте між собою, пиячіть, насолоджуйтесь гріхами, але чекайте на розплати! Від неї нікуди не втече, бо «що посіє людина, те й пожне».

І далі читаємо: «Нехай праведний творить правду ще, і святий нехай освячується ще». Праведний нехай не тільки говорить про правду, а й творить її, тобто втілює правду у своє життя.

Хто ж ці люди, яких Христос називає праведними? Хіба у Писанні не сказано, що «немає праведного жодного»?

Праведні – це ті, що перш за все люблять правду. Це ті, які, не маючи власної праведності, зодягнулися в праведність Христа. Вони прийняли Його у своє серце вірою. Їхня праведність – не власна заслуга. Їм нема чим хвалитися окрім як Христом. Їхня святість – не людська гідність. Тому сказано: «Святий та освячується ще».

Вони не називають себе святими, але Бог бачить їх святими, бо вони, прийнявши вірою святість Христа, відокремлені від світу, приреченого на суд. Бог закликає віруючих прагнути святості та освячення, «без якого ніхто не побачить Господа».

Далі ми читаємо про людей спраглих: «Той, хто хоче прийти, і той, хто хоче, бере воду життя даром» (Об'явл. 22:17).

Хто ж ці спрагли?

Це непорятовані грішники, але бажаючі бути спасенними. Вони шукають правди, вони прагнуть пізнання істини, прагнуть Бога. Вони стоять по дорозі шукання. А Христос сказав: «Кожен, хто просить, одержує, і той, хто шукає, знаходить, і той, хто стукає, відчинять» (Мт. 7:8). Цим людям Христос і сьогодні каже: «Той, хто бажає, нехай приходить, і бажаючий нехай бере воду життя задарма». «Хто хоче, йди до Мене і пий», – сказав Христос, звертаючись до людей на святі в Єрусалимі.

Спраглий небезпечно зволікати, тому що друге пришестя Христа близько. Вже чути Його кроки. Голос Духа Святого повторює сьогодні: «Ось тепер сприятливий час, ось тепер день спасіння» (2 Кор. 6:2).


Електронна адреса: yuriy.malashevich78@ukr.net

телефон (вайбер, телеграм) 0982257110

акаунт у фб: https://www.facebook.com/Malashevich.Yuriy

офіційний телеграм-канал https://t.me/YuriyMalashevich

https://www.linkedin.com/in/%D1%8E%D1%80%D0%B8%D0%...