5 May 2024, 00:27 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

Складність та простота спасіння

Писання розповідає нам про двох чоловіків Божих, кинутих у в'язницю за проповідь Євангелія: «Близько опівночі Павло і Сила, молячись, оспівували Бога; а в'язні слухали їх. Раптом стався землетрус, так що похитнулася основа в'язниці: в ту годину відчинилися всі двері, і у всіх кайдани послабшали. Темничний же страж, прокинувшись і побачивши, що двері в'язниці відчинені, витяг меч і хотів умертвити себе, думаючи, що в'язні втекли. Але Павло проголосив гучним голосом, кажучи: Не роби собі ніякого зла, бо ми всі тут. Він зажадав вогню, вбіг у в'язницю і в трепеті припав до Павла та Сили, і, вивівши їх, він сказав: Государі мої! Що мені робити, щоб урятуватися? Вони ж сказали: віруй у Господа Ісуса Христа, і спасешся ти та весь дім твій» (Дії 16:25-31).

Біблія вчить, що гріх є порушенням Божого закону і відплата за гріх є смерть. Для кожного з нас настане час виходу з нашого тіла чи смерті. Тому найголовніше питання, чи готові ми зустріти Бога?

Бог каже: «І як людям належить один раз померти, а потім суд» (Євр. 9:27). Ви можете бути позбавлені Божого засудження лише Божим шляхом. Чи приготувались ви до цього дня? Чи знаєте ви Ісуса Христа як вашого особистого Спасителя та Господа нашого життя?

Я читав про одну людину, яка жила в давнину. Він був князем і мав слугу, якого постійно називав дурнем. Одного разу він дав слугі палицю і сказав йому: «Тримай цей палицю, поки не знайдеш дурнішого, ніж ти сам. Якщо знайдеш – віддай йому». Минуло 15 років. Князь захворів і вмирав. Слуга підійшов до свого пана й сказав:

- Куди ж ви збиралися йти?

Пан відповів:

- Я вирушаю в далеку дорогу.

- Чи підготувались ви до цього далекого шляху?

– Ні.

- Коли ж ви повернетесь з дороги?

– Я ніколи вже не повернуся, – відповів умираючий.

Тоді слуга каже:

- Пане мій! Візьміть ваш палицю назад, бо я не знайшов дурну людину, ніж ви. Ви думаєте здійснити далеку дорогу і не приготувались до неї.

Кожен із нас зробить такий «далекий шлях». І ви, можливо, теж не приготувалися до цього шляху. Ви скажіть: «Я член церкви, хрещений, приймаю причастя, виконую всі церковні розпорядження, живу релігійним життям». Ви можете говорити щодня про релігію, Біблію, але глибоко у вашому серці ви знаєте, що ви не такий, яким Бог хоче вас бачити, і що ви не маєте миру з Богом. Ви знаєте, що ви не готові зустріти Бога. Ви не покаялися щиро у ваших гріхах; ви, можливо, сповідалися перед священиком, але ви продовжуєте обманювати, грішити в думках, справах і словах, вживаєте Господнє ім'я даремно. Ви не прийняли вірою Ісуса Христа у ваше серце, і Він не є повним Господарем у вашому житті. Дух Святий не мешкає у вас і не керує вашим життям. Бог каже: «Якщо хто не має Духа Христового, той і не Його». «Бо всі, хто веде Дух Божий, це сини Божі» (Рим. 8:14). Але ви не живете за Божим словом.

Якщо ви перебуваєте в такому стані, то можливо ви в цю хвилину вигукнете: «Що мені робити, щоб врятуватися»? Мільйони людей ставлять це питання.

Апостол Павло та Сила проповідували Євангеліє Ісуса Христа у місті Філіппи в Македонії. Воєводи, зірвавши з них одяг, наказали бити їх палицями. І дав їм багато ударів, вкинули у в'язницю і ноги їх закували в колоду. Але замість того, щоб нарікати і стогнати, Павло та Сила співали гімни, прославляли Бога і свідчили про Ісуса Христа. Їхні побиті, кровоточиві тіла зазнавали страждань, але їхній дух радів, і вони співали гімни хвали Богу. Інші в'язні слухали, і в'язничний сторож слухав. Раптом стався великий землетрус, так що похитнулася основа в'язниці.

Темничний страж, побачивши, що двері в'язниці відчинені, подумав, що в'язні втекли, і римська влада стратить його за це, і він хотів умертвити себе мечем. Але Павло вигукнув: "Не роби собі ніякого зла, бо ми всі тут!" Темничний страж переконався, що вони кажуть правду, і їхня поведінка підтвердила це. Відчуваючи в усьому цьому Божу руку, страж вбіг у в'язницю, в трепеті припав до Павла і Сили сказавши: «Государі мої! Що мені робити, щоб урятуватися»?

Апостол Павло дав йому просту відповідь: «Віруй у Господа Ісуса Христа, і спасешся ти і весь дім твій!» Слово «віруй», яке апостол ужив, має два значення, подібно до двох сторін монети. Одна сторона каже: «покайся», а інша – «віруй». У покаянні ви повинні зізнатися, що ви згрішили проти Бога, ви винні перед Ним і бажаєте змінити свій спосіб життя. Ви просите Бога прощення і допомоги для того, щоб не повторювати колишніх гріхів. Але навіть для покаяння ви потребуєте допомоги Бога. Якщо ви попросите Його, Він допоможе вам покаятися. Господь вимагає, щоб ваше життя було змінено. Але якщо ви не покаєтеся у ваших гріхах, не залишите їх, ви ніколи не потрапите до Царства Божого. Вам потрібно залишити грішне життя і присвятити себе Богові.

З іншого боку, віра означає повну довіру до Бога. Ви вручите себе Йому повністю, цілком – серцем, думками, волею. Ви віддаєте себе назавжди Ісусу Христу, вашому Спасителю і Господу, Який помер на Голгофському хресті за вас.

Страж присвятив своє життя Господу публічно, не думаючи про те, що скажуть тюремники та римська влада. Він прийняв Ісуса Христа як особистого Спасителя та Господа свого життя. І після покаяння він охристився зануренням у воду, як і наказав Сам Господь: «Хто буде вірувати і хреститись, буде спасений». Хрещення – це символ посвяти себе Богові. Своє «я» з усіма колишніми прагненнями та цінностями померло та поховано (занурення у воду), повстала (вийшла з води) нова людина з новим серцем, з новою метою жити тільки для Бога і виконувати тільки Його волю.

Ісус Христос каже: «Я дорога, і істина, і життя; ніхто не приходить до Отця, тільки через Мене» (Івана 14:6). Це єдиний шлях, яким люди звертаються у молитвах.

Христос проклав нам шлях до Бога. Але ми самі повинні зробити рішення: слідувати цим шляхом чи ні. Я зробив це рішення понад 30 років тому. Коли Дух Божий представив мені всю картину розп'яття Господа, я був переповнений почуттям любові та вдячності до мого Спасителя. Я полюбив Господа всім серцем і ця любов продовжує горіти і зміцнюватися, тому що Його Дух перебуває в мені з тих пір, як я сказав Господу, що я бажаю йти за Ним усі дні свого життя.

Коли ми приймаємо спасіння і приходимо до Бога, найчастіше маємо страх перед вічним пеклом. Ми бажаємо бачити Бога як доброго Отця, Який дивиться крізь пальці на наші гріхи. Ми не бажаємо думати про Нього як Бога страшного суду. Злі люди або не розуміють суду Божого, або не вірять, що вони будуть судимі. Біблія каже: «...Бо немає нічого потаємного, що не відкрилося б, і таємного, що не було б пізнане» (Мтф.10:26) Так, Господь призначив день, коли Він буде судити кожного у справах його.

Увірувати в Ісуса Христа дуже просто. Коли ви присвятите своє життя повністю Господу, ви не тільки намагатиметеся вивчати Біблію, але слухатиметеся Господа і жити так, як Він навчає у Святому Письмі. Ви будете любити Господа, слідувати за Ним і прагнути догоджати Йому в усьому.


Електронна адреса: yuriy.malashevich78@ukr.net

тел (вайбер, телеграм) 0982257110

акаунт у фб: https://www.facebook.com/Malashevich.Yuriy

офіційний телеграм-канал https://t.me/YuriyMalashevich

https://www.linkedin.com/in/%D1%8E%D1%80%D0%B8%D0%...