20 May 2024, 09:22 Житомир: °C
Олеся Маслюківська
Генеральний директор ПрАТ "Українська генетична компанія"

Безкарність, яка породжує вседозволеність, або Житомирщина територія безвладдя!

З корупцією боротися важко, а коли не працюють державні інституції, які б мали викорінювати корупцію на рівні держави, то ситуація стає критичною.

Бандитизм, залякування, рейдерство, ви думаєте це слова з 90-х? Ні. Це наше сьогодення, і це відбувається зовсім поруч: Оліївська територіальна громада, держава в державі, територія беззаконня і безпрецедентної корупції.

Якщо вам не пощастило і ваш бізнес розташований у межах вищезгаданої територіальної громади чи, крім того, у вас є якісь привабливі активи (земля, нерухомість тощо), то у вас обов’язково виникнуть проблеми з місцевими чиновниками, які просто захочуть забрати ваше майно собі. Ви мені скажете: «Як так можна забрати безпідставно чуже майно? Такого ж у правовій державі бути не може». Проте, ми вище вже згадували, що Оліївська ОТГ діє за межами законів Держави Україна.

У нашому випадку рішенням ОТГ вони просто забрали в нас землю і роздали собі, вам не почулося саме самим собі, конкретним депутатам, які й голосували за це рішення. Фактично ці особи в змові вчинили кримінальне порушення закону: сфальсифікували документи, використали службове положення та вчинили злочин.

Ви можете апелювати, що потрібно подати заяву в поліцію та до суду, що ми як законослухняні громадяни і зробили. Але ж пам’ятаємо, закони України в Оліївській ОТГ не діють. Житомирський суд зупиняє рішення Оліївської ОТГ і починає розгляд справи, здавалося б усе має бути гаразд, але ні, чиновники (депутати) громади його ігнорують і продовжують свою справу, розрізають украдену землю на велику кількість малих ділянок і починають її спішний перепродаж, ще раз незважаючи на пряму заборону суду!

Ймовірно тут мали б включитися поліція, прокуратура та інші правоохоронні органи, але ні. Вони свідомо самоусунулися від даного питання, ставши на сторону рейдерів — злочинців. І ви, мабуть, самі здогадуєтеся, чому так відбувається, та чому правоохоронні органи закривають очі на злочини. Бездіяльність правоохоронних органів чітко пояснюється фактом отримання землі в Оліївській ОТГ.

Фактично ми отримуємо ситуацію, при якій у країні немає органу, який може гарантувати ваше право власності, захистити ваші права. Про які інвестиції в регіон, країну ми можемо говорити? Місцева влада самоусунулася, правоохоронні органи діють на стороні рейдерів. Ніхто вас не захистить.

На сьогодні вкрадена земля в ПрАТ «УКРАЇНСЬКА ГЕНЕТИЧНА КОМПАНІЯ» знаходиться в арешті, накладеним Офісом Генерального Прокурора. Не знайшовши закону і справедливості в Житомирі, ми перенесли боротьбу на рівень Києва.

Ця історія є не лише окремим випадком корупції та беззаконня, але й викликом для держави. Віримо, що зміни в нашій державі можливі. Продовжуємо докладати максимум зусиль, щоб верховенство права в нашій країні запрацювало.

Все буде Україна!