5 May 2024, 03:07 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

Для чого потрібна помісна церква

Скептики кричать на все горло: “Помісні церкви вимирають! Церкви йдуть у минуле! Церкви сповнені лицемірів! Мені не потрібний інститут церкви!”

Потік скептицизму щодо церкви досяг небувалої сили. Дуже легко тому перестати ходити до церкви. Також легко дійти думки (що дуже сумно), що Бог відвернувся від церков. Однак, це не так. Я просто переконаний, що не так.

Мій син Сем Райнер помістив на своїй сторінці низку причин, чому він не відмовився від інституту помісних церков. Точніше він написав цілу книгу на цю тему. Дозвольте мені запропонувати десять причин (з його книги), чому нам, попри все, потрібні помісні церкви.

Помісна церква після піднесення Христа стала обраним інструментом Божим. Для реалізації Своїх планів Христос залишив після Себе Церкву – і лише Церкву. Церкву названо Тілом Христовим. Помісні церкви навіть у період апостолів мали багато проблем – прочитайте хоча б два послання до коринфської церкви. Однак Господь не відвернувся від церков першого сторіччя, не махнув на них рукою. Він не відвернеться від Церкви і 21-го століття.

Водночас віруючі можуть досягти набагато більшого, ніж самотужки. Ми називаємось “членами церкви”, тому що насправді є членами Тіла Христового (1 Кор. 12). Ефективність одного члена не йде в жодне порівняння з ефективністю всього тіла. Бог ніколи не задумував християнство "одиначок".

У помісній церкві щотижня проголошується та викладається Слово. Це справді ключова причина, чому нам потрібні церкви.

Помісна церква є місцем для поклоніння Богу. Зрозуміло, ми маємо поклонятися Богові й у індивідуальному порядку. Але ми отримали заповідь для поклоніння разом з іншими віруючими. Поклоніння – одна з найголовніших цілей помісної церкви.

Помісна церква стимулює відповідальність, підзвітність. Коли християни збираються разом, природним чином виникає відчуття відповідальності та необхідності підзвітності. Для цього існує помісна церква.

У помісній церкві ми відчуваємо благодать. Я згоден, церква сповнена лицемірів, і я перший з них. Коли ми збираємось разом, це допомагає нам згадати, що ми є, по суті, “командою прощених грішників”. Чим більше ми переживаємо благодать Бога через Ісуса Христа, тим більше бажаємо виявляти цю благодать один одному.

Помісна церква може мати великий вплив на суспільство. Багато хто з нас знає, до яких разючих позитивних змін у місті (селі) може привести церква, якщо вона поставить собі за мету зробити це. Нещодавно мені розповіли, як кілька шкіл в одному місті звернулися до помісних церков із проханням вести у них різні служіння. Ці шкільні керівники побачили, який сприятливий вплив має церква на дітей та шкільний процес.

Помісна церква може забезпечити чудову організацію малих груп. Коли віруючі збираються малими групами, вони здатні ефективніше займатися служінням, частіше читають Біблію та щедро віддають себе іншим людям.

У церкві віруючі можуть якнайкраще займатися духовним наставництвом. Новий Завіт містить багато чудових зразків духовного наставництва, і всі вони проходили у межах помісних церков. Це має бути нормою і для наших днів.

Помісна церква є основою для успішної євангелізації. Ми збираємося для спільного поклоніння та вивчення Біблії. Але найкраща помісна церква – та, яка йде до людей, щоб нести їм євангелію.

Я вірю у помісну церкву. Я не залишаю її, і Бог не відвернувся від нас.

За матеріалами ChristianPost


Мої контакти:

Електронна адреса: yuriy.malashevich78@ukr.net

телефон (вайбер, телеграм) 0982257110

акаунт у фб: https://www.facebook.com/Malashevich.Yuriy

офіційний телеграм-канал https://t.me/YuriyMalashevich

https://www.linkedin.com/in/%D1%8E%D1%80%D0%B8%D0%...