5 May 2024, 01:43 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

ЧИ ЗАБИРАЄ БОГ ЖИТТЯ У ЛЮДИНИ?


БОГ - ЦЕ ЖИТТЯ!

Невіруючі та необізнанні люди чомусь думають, що Бог карає смертю людей і через смерть забирає людей до себе, або використовуючи смерть з насолодою мерщій відпраляє грішника в пекло.

Питання буквального безсмертя душі і чи одразу на пряму душа іде після смерті на небо чи в ад, то інше дискусійне питання.

Бог як люблячий батько і творець створив людину для щасливого вічного життя на Землі: "І створив Бог людину за Своїм образом, – за Божим образом створив її; Він створив їх чоловіком і жінкою. Бог поблагословив їх і сказав: Плодіться і множтеся, та наповнюйте землю, володійте нею і пануйте над рибами морськими та птахами небесними – над усім живим, що рухається по землі!" ( Буття 1, 27-28).

Винахідником та автором смерті є сатана диявол. Нам потрібно зрозуміти, що план диявола полягає в тому, щоби вкрасти, вбити, погубити людську душу: «Не приходить злодій, хіба щоб красти, вбивати, вигублювати…» (Івана. 10, 10). Сатана кругом ходить разом під ручку зі своєю подружкою - смертю.

Бог створив нас для життя. Смерть прийшла у цей світ разом із гріхом: «Бо заплата за гріх – смерть» (Рим. 6, 23). Бог – це джерело життя. Якщо ми від Нього відвертаємося, то відвертаємося і від самого життя. Однак і зворотне твердження теж правильне!

У Євангелії від Луки читаємо: «Бог же не є Бог мертвих, а живих. Бо в Нього всі живі» (Лука. 20: 38).

Бог не є автором та ініціатором смерті людини. "Адже Бог не зробив смерть і не веселиться погибеллю живих. Бо Він створив усе для буття, і спасенні роди світу, і немає в них ліків на погибель, ані царства аду на землі. Адже праведність безсмертна. А безбожні руками і словами його прикликали, вважаючи його другом, розплилися і зробили з ним завіт, бо вони гідні його частки". (Книна мудрості Соломона 1, 13-16)

Всевишній у своєму Святому Слові дає обітницю людям про довголіття, але для цього є певні умови. Тобто в замін на виконання і дотримання людиною певних правил довголіття Бог зі свого боку гарантує досить продовжене в часі життя людини на Землі. Наше земне життя буде продовжуватись допоки ви будете виконувати своє покликання. 3-є Царів 3,14. Бог дає обітницю Соломону. Якщо будеш ходити дорогами моїми, будеш жити довго. Тобто іншими словами. Будеш жити до тих пір поки на Землі будеш робити те що я задумав на тебе , допоки будеш в моєму плані. Якщо не будеш ходити моїми дорогами і не виконуватимеш моїх законів будеш жити не довго. Але що цікаво. Соломон прожив не дуже довго, менше за свого батька Давида. 990 до н. е. - 927 до н. е.. Питання, ЧОМУ обітниця Божа так до кінця і не спрацювала в його житті. ЧОМУ ЙОГО ВІК БУВ КОРОТКИЙ? "І коли ти ходитимеш Моїми дорогами, дотримуючись Моїх Заповідей і Моїх настанов, як ходив твій батько Давид, то Я продовжу також і твій вік." (1- Царів 3, 14, або 3-я Царів 3,14).

"Він просив у тебе життя. – і Ти дав йому довголіття навіки-віків!" (Псалом 21 : 5). "Я насичу його довгим віком і явлю йому Своє спасіння!" (Псалом 91(90) :16).

Чому деякі люди помирають молодими, а інші – у похилому віці?

Чому злочинці продовжують жити, тоді як хороші люди помирають? Чому хвороби та нещасні випадки забирають від нас людей? Чому Бог не втручається? Ми не знаємо відповідей. Ми сприймаємо смерть як зло, і це знову повертає нас до загадки існування зла. Але наше сприйняття обмежене; якби ми могли побачити повну картину, нас би напевно заспокоїла та вразила Божа мудрість.

Пророк Ісая 57,1 "Праведний умирає, і немає нікого, хто б узяв це до серця, і мужі побожні беруться зо світу, і немає такого, хто б те зрозумів, що від зла забирається праведний з світу!"

Незважаючи на все, що з нами трапляється, ми можемо бути певні: Бог любить нас і бажає для нас кращого. Він призначив нам жити з Ним вічно на Небесах. Це все, що нам насправді треба знати. Він сказав: «Думки бо мої – не ваші думки, і дороги ваші – не мої дороги» (Іс 55, 8-9). Воскресіння змінило реальність смерті, надавши тим, хто намагається жити у святості, перспективу життя на Небесах. Бог бажає нам не смерті, а життя. Ось чому святий Павло сказав: «Адже для мене життя – це Христос, а смерть – це надбання» (Флп 1, 21).

Дуже важливо не просто сказати: «Не помру!» ,чи «Буду жити!», а важливо – для чого? Для чого нас спас Господь? (Псалом 117(118), 17)

Люди дивляться по-своєму, але Бог дивиться в серце людини, і як важливо, коли ми отримали те, що просили від Нього, коли ми не померли, а можемо славити Господа, щоб ми не забули звідки нас витяг Господь.

«Не мертві хвалитимуть Господа, ані ті всі, хто сходить у місце мовчання, − а ми благословлятимемо Господа – відтепер й аж навіки! Алілуя!» (Псалом 113(114), 25-26). Мертві вже не прославлять Господа, але живі повинні безперестанку прославляти Його. Кожен може знайти своє місце в Тілі, щоб запросити Бога, тому що Ісус говорить, що не ми Його вибрали, а Він нас вибрав, щоб ми йшли і приносили плід, і щоб той плід перебував повік. Велика помилка думати, що це ми щось зробили.

"Адже Ти визволив мою душу від смерті, а мої ноги від спотикання, щоб мені ходити у світлі життя перед Богом." (Пс 55 (56) ,14)

" [Бо] це добре і до вподоби нашому Спасителеві, Богові, Який бажає, щоб усі люди спаслися і прийшли до пізнання істини". (1-е Тим 2, 4).

«Я є Шлях, Істина й Життя, — відповів Ісус. — І ніхто не прийде до Отця інакше, як через Мене. Якщо ви справді знали Мене, то знали й Отця Мого. І відтепер ви знаєте Його, ви бачили Його».(Івана 14, 6-7)

БОГ - ЦЕ ЖИТТЯ!





Електронна адреса: yuriy.malashevich78@ukr.net

тел (вайбер) 0982257110

офіційна публічна сторінка у фейсбуці: https://www.facebook.com/YuriMalashevich

акаунт у фб: https://www.facebook.com/Malashevich.Yuriy

офіційний телеграм-канал https://t.me/YuriyMalashevich