Інтерв'ю

Віталій Журавський про бандитів з російськими паспортами, повернення Криму та допомогу армії

6 July 2014, 14:59

 Віталій Журавський у 2012 році був обраний народним депутатом по мажоритарному округу №66 (Малин), він є секретарем парламентського Комітету законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Після подій на Майдані у Києві, Журавський одним з перших у Верховній Раді вийшов з фракції Партії регіонів, він є найбільш активним з житомирських нардепів, часто відвідує свій округ та надає благодійну допомогу виборцям. Попри щільний графік, народний обранець погодився відповісти на кілька запитань Житомир.info

- Чи не збираєтеся після виходу з Партії регіонів вступити до лав іншої партії, були вже якісь пропозиції?

- Ні. В окрузі, який голосував за мене, існують  різні політичні уподобання. Тому на сьогодні для того, щоб знаходити порозуміння зі своїми виборцями, найкраще бути незалежним депутатом.

- Чи змінилися напрямки роботи комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності після зміни влади в країні?

- Ні. Склад комітету представлений переважно високопрофесійними юристами. Основні напрямки роботи не змінилися. Тут займаються вдосконаленням законів, а не політикою.

Віталій Журавський у Верховній Раді

- Як змінилося ваше ставлення до росіян та російських можновладців після анексії Криму та бойових дій на сході України?

- До терористів і бандитів з російськими паспортами, які підтримують зброєю і грішми сепаратистів, а також до тих, хто їх кришує, вкрай негативно.

- Чи повернеться Крим до складу України, якщо так, то за яких умов?

- Ви задаєте це питання людині, до якої за захист інтересів України, Росія застосувала санкції: заборонила  в’їзд не лише до Криму, а й до Російської федерації. Території забирають у країн, які роздираються внутрішніми конфліктами і чварами. Території не відходять від сильного до слабкого. Крим повернеться тоді, коли Україна стане сильною.

- Ви їздили на схід України після початку збройного конфлікту, чи надаєте якусь допомогу українським військовим?

- Так, від самого початку збройного протистояння на сході патріотично налаштовані депутати  проголосували за виділення Збройним Силам 7 мільярдів гривень, ухвалили цілу низку законів щодо захисту військовослужбовців і створення мобільної сучасної армії. І крім того, депутатська група «Економічний розвиток», до якої я належу, закупила за власні кошти бронежилети і шоломи для роти десантників, які перебувають в зоні бойових дій, та придбала високоякісне медичне обладнання для київського військового госпіталю.

- Які у вас стосунки з нинішнім головою Житомирської облдержадміністрації Сидором Кізінім?

- Я ще не зустрічався з Кізіним, тому говорити про якість стосунки з ним - передчасно. Мене мало цікавить, хто очолює адміністрацію, мене над усе хвилюють проблеми пересічних людей, які я вирішую в міру своїх можливостей. 

- В окрузі з’явилися ваші білборди із закликом «Будувати нову країну разом» - вже готуєтеся до перевиборів?

- Оскільки я постійно працюю з людьми, то до перевиборів готовий завжди.

- За своїм оформленням білборди нагадують передвиборчу агітацію нинішнього президента Порошенка – це креатив ваших парників?

- По-перше, у мене ніколи не було піарників, а, по-друге, червоний, білий та сірі кольори я використовував задовго до того, як з’явилися білборди Порошенко.

Білборд Журавського

Передвиборна реклама Порошенка

- Які проекти, розпочаті в округах після перемоги на виборах, досі не завершені?

- Мої повноваження як народного депутата завершуються в 2017 році. Два роки тому, коли я обирався, ніхто не думав про перевибори. Тому, говорити про те, що якісь мої проекти не завершені, не зовсім логічно.

- Скільки власних коштів ви витратили на благодійність у своєму окрузі?

- Завдання народного обранця писати закони. До моїх обов’язків благодійність не входить. Одначе дійсно цим займаюся і намагаюсь допомагати людям. При цьому цінниками не хизуюсь.

P.S. Поспілкуватися з народним депутатом можна на його сторінках у соц.мережах https://vk.com/id257030917 та https://www.facebook.com/v.zhyravskiy?fref=nf, в яких Віталій Журавський особисто відповідає на всі конструктивні звернення.  

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі