Інтерв'ю

Заступник мера Житомира Дмитро Ткачук їздить на тролейбусі, розповідає про свою зарплату і бюрократію, яка заважає працювати

4 December 2015, 17:00

 Новопризначений заступник міського голови Житомира Дмитро Ткачук приступив до роботи 30 листопада 2015. У програмі «Діалоги» розповів про перший тиждень роботи на посаді.

На роботу він їздить виключно громадським транспортом. Каже, це для нього звична річ, втім зараз він прискіпливіше ставиться до роботи тролейбусів і маршруток та щоразу звертає увагу на відгуки пасажирів.

«Змінюється ракурс і погляд на типову ситуацію. На приклад, чекаючи на тролейбус на зупинці біля міської ради одразу чуєш безпосередні відгуки людей про роботу. Критика так само і зупинки, яка там встановлена. Металевої лавки, на яку при мінусовій температурі точно ніхто сідати не буде. І навіть якщо це не безпосередньо твоя функція, ти розумієш, що можеш на це повпливати і уже мислиш у форматі пошуку рішень впливу на цю ситуацію, а не просто констатації фактів» - каже Дмитро.

Зарплату він ще не отримував, але її приблизний розмір вже знає.

«Про зарплату нам озвучили орієнтовні цифри і щось там до 3-х тисяч гривень. Насправді може під час чуми в країні це буде голосно сказано, але мені здається, це не є нормально. Тому що намагаючись зекономити на зарплатах, ми породжуємо корупцію. Буде така зарплата, я розумів, що це не будуть якісь космічні цифри, усвідомлення було, але моя суб'єктивна точка зору, що не є нормально, що посадовці різного рангу, особливо високих, отримують зарплати доволі низькі», - зізнається він.

Поглянувши зсередини на роботу міської ради, Дмитро Ткачук зізнається, там є кадрові проблеми.

«В управлінні транспорту на сьогоднішній момент працює тільки дві людини: керівник і один спеціаліст. І говорити про те, що треба займатися поточними справами, скаргами, відгуками громадян і займатися контролем того, що є і працювати на перспективу - безумовно вкрай складно. Навіть маючи ідеї реалізувати їх, прописати в програми і всі бюрократичні норми, які існують, практично не можливо», - говорить він.

Також на думку Ткачука працювати заважає бюрократія.

«Робиться купа роботи абсолютно безглуздої, яку вже в ці два дні довелося бачити. Коли підписується проект рішення, розроблений управлінням, потім збираються всі візи на цьому проекті, всіх заступників, профільних керівників і все таке інше, а потім ще пишеться окреме прохання про те, щоб оприлюднити це на сайті. Міський голова накладає візу, що дозволяє це оприлюднити на сайті і тільки тоді це оприлюднюється. Логіка така, що всі підписують цей документ, а потім окремо я ще маю звернутися до міського голови і він має дозволити його оприлюднити. При тому всьому, що на цьому документі вже є і моя віза, і того ж самого міського голови, керуючого справами і всіх інших», - дивується Дмитро.

Про те, якою має бути транспортна реформа, як мають змінитися автобусні маршрути, щоб проїзд був швидшим і дешевшим та як міська влада збиратиме відгуки від пасажирів – детальніше у відео.

Програму «Тема дня» за участі заступників мера Житомира Олексія Ясюнецького та Матвія Хренова дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі