Інтерв'ю

Бізнес родини Гундича: керівник Житомирської ОДА здає орендовану в держави землю в суборенду своєму ж підприємству

7 September 2016, 13:20

29 квітня 2016 року Ігор Гундич був призначений заступником голови Житомирської облдержадміністрації, а з 1 вересня, після відставки Сергія Машковського, він тимчасово виконує обов’язки губернатора.

В біографії на сайті ОДА зазначено, що до призначення на державну службу Гундич майже чотири роки працював директором товариства з обмеженою відповідальністю «Елітне» на малій батьківщині – село Буряки Бердичівського району.

Ігор Петрович Гундич є засновником та бенефіціарним власником одразу двох компаній: у жовтні 2012 року він заснував ТОВ «Елітне», а у вересні 2015 разом з матір’ю та братом заснував фермерське господарство «Елітне-Агро». При цьому, у декларації за минулий рік зазначено, що Гундич не має доходів від підприємницької діяльності: лише 21 тис. 817 гривень зарплатні та спадщина, оцінена у 104 тисячі гривень, а також трохи менше 9 тисяч гривень за передачу майна в оренду.

«Елітне» нині очолює Валентин Михайлович Яценко, а ось у компанії «Елітне-Агро» керівником та підписантом є особисто Ігор Гундич.

Відповідно до декларації 2015 року у користуванні Ігоря Гундича є 1620949 кв.м. землі. З них дві ділянки – 4 га та 2 га – у 2015 Ігор Петрович отримав у спадок. Ще три ділянки – 112, 20 та 22 гектари – Ігор Гундич взяв в оренду у держави на 49 років «для ведення фермерського господарства» і в березні 2016 року на 47 років здав їх в суборенду «ФГ «Елітне-Агро» - власному ж підприємству. Землю Ігор Петрович взяв в оренду у рідному селі Буряки, де його рідний брат, Олександр Петрович Гундич був сільським головою до виборів-2015: Крім того, Олександр Гундич і сам є співзасновником все того ж ФГ «Елітне-Агро». В жовтні минулого року Олександра Гундича обрали депутатом Бердичівської районної ради, він балотувався від Блоку Петра Порошенка.

Іншому підприємству – ТОВ «Елітне» землю здає в оренду мати Ігоря Гундича, Анастасія Андріївна. Наприкінці 2014 року вона віддала в оренду підприємству свого сина 4 земельні ділянки у с. Буряки загальною площею у понад 8 гектарів. Мати новоопризначеного т.в.о. губернатора теж займається бізнесом – разом із синами є співзасновником фермерського господарства «Елітне-Агро», а також ПП «МГ Транссервіс», яким керує Олександр Йосипович Марголін.

Сестра Ігоря Гундича, Оксана, бізнесом не займається – працює в департаменті економічного розвитку Житомирської міської ради.

Дружина Ігоря Гундича, Олена Миколаївна Мендельсон заснувала дві компанії: у 2006 році – ПП «Проектування та будівництво», а в 2008 – ПП «Леверанс». Відповідно до декларації чоловіка, у 2015 році практично весь її дохід був саме від підприємницької діяльності – майже 554 тисячі гривень. Олена Миколаївна також керує Житомирською обласною організацією політичної партії «Рідне місто», від якої на виборах 2010 року її чоловік Ігор Гундич став депутатом Житомирської міської ради. В рамках передвиборчої кампанії 2010 року «Рідне місто» отримало дозвіл на рекламні конструкції на майдані Соборному для реклами власної політсили.

За рекламні конструкції в центрі міста багато років бореться «Житомирська рекламна компанія «Барабан», яку мати Олени Мендельсон Антоніна Попік заснувала у 2008 році. У 2009 році ця компанія отримала рекламні площі у самому центрі міста. Минулого року виконком міської ради двічі відмовляв ЖРК «Барабан» у продовженні дозволу на розміщення білобордів біля драмтеатру на майдані Соборному. 20 квітня цього року приватному підприємству «Барабан» продовжили строк дії дозволу на розміщення зовнішньої реклами терміном на 5 років на шість білбордів, але адреси «майдан Соборний» в цьому переліку немає, хоча білборд там і досі стоїть.

Реклама на місцевих виборах 2015 року, білборд ЖРК "Барабан" - ближе до театру

Нагадаємо, свого часу Ігор Гундич був заступником мера Житомира Віри Шелудченко, а після звільнення з посади у листопаді 2010 року – стояв на обліку в центрі зайнятості та отримував допомогу по безробіттю. 

Ігор Гундич під час святкування Дня міста, 3 вересня 2016 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі