Інтерв'ю

Геніально діяти – реально все: нерухомість родини першого заступника голови Житомирської ОДА

13 September 2016, 11:07

Дмитренко Геннадій Васильович народився 7 лютого 1971 року у Новограді-Волинському Житомирської області. У 1991 році закінчив Рівненський технікум радянської торгівлі (нині – Рівненський коледж економіки та бізнесу), у 1995 році отримав диплом Київського державного торгівельно-економічного університету. Попрацювавши два роки після університету в приватних структурах, подальшу свою трудову діяльність Дмитренко пов’язував лише з держслужбою.

З 1997 по 1999 рік працював у Державній податковій інспекції м.Рівне, потім півтора роки навчався в Академії державного управління при Президентові України і після цього працював в Державній податковій інспекції Рівненької області. З 2004 року Геннадій Дмитренко почав працювати в Києві: рік був заступником директора департаменту контрольно-перевірочної роботи ДПА м. Київ, майже три роки – начальником контрольно-ревізійного управління в Київській області і ще два роки – заступником голови КРУ. В 2009 році президент Віктор Ющенко нагородив заступника голови Головного контрольно-ревізійного управління Геннадія Дмитренка орденом «За заслуги» ІІІ ступеня з нагоди 18-ї річниці незалежності України.

Далі Дмитренко почав «стрибати» з посади на посаду: два місяці – начальник фінансового управління Бучанської міської ради Київської області; півроку – заступник голови Львівської облдержадміністрації; вісім місяців – заступник віце-президента Національної Академії державного управління при Президентові України. Цікаво, що в січні 2011 року Геннадій Дмитренко стає заступником віце-президента Національної академії, а в квітні цього ж року його дружина та син отримують в подарунок квартиру у київській багатоповерхівці поблизу Голосіївського парку.

З вересня 2011 року по січень 2013 р. Дмитренко працював в Бучанській міській раді (Київська область), спочатку заступником міського голови, а згодом – першим заступником. У лютому 2012 року Геннадій Дмитренко стає першим заступником Бучанського міського голови, а в квітні цього року він реєструє у ДАБІ повідомлення про початок будівельних робіт зі зведення індивідуального житлового будинку у Софіївській Борщагівці (КС 014212086273) і буквально за місяць реєструє декларацію про готовність об’єкта до експлуатації (КС 006212062770). Очевидно, що за місяць збудувати будинок на порожній земельній ділянці неможливо, тому точно визначити, коли саме Геннадій Дмитренко почав будуватися, важко. У липні виконком Софіївсько-Борщагівської сільської ради реєструє за Геннадієм Дмитренком право власності на відповідне домоволодіння.

У кінці цього ж року Геннадій Дмитренко потрапляє у квартирний скандал: як з’ясували журналісти телеканалу СТБ, Геннадію Дмитренку та ще декільком чиновникам виконком виділив квартири, які після значного розголосу виявилися лише кімнатами. Після звільнення з посади житло Геннадій Дмитренко повернув.

У березні 2014 року, через кілька днів після того, як тодішній голова Житомирської ОДА Сидір Кізін призначив Дмитренка своїм першим заступником, він подарував будинок та землю під ним своєму синові – Дмитрові Геннадійовичу Дмитренку.

У Геннадія Дмитренка також задекларовані дві земельні ділянки – на 1100 та 521 квадратних метри і будинок загальною площею 331 квадратний метр у Козині, що під Обуховим, який Геннадій Васильович отримав у спадок. Цього року Дмитренко його продав. У членів його родини задекларовані чотири земельні ділянки загальною площею майже 5,5 тис. кв.м.

При такій кількості нерухомого майна та чималих доходах, жодної автівки ані у 2014, ані в 2015 році у Геннадія Дмитренка та членів його родини не задекларовано

До речі, перший заступник голови Житомирської ОДА має власний родинний герб. Інформація про нього є на офіційному сайті Українського геральдичного товариства.

«У пурпуровому полі спинається золотий ягуар і тримає таку ж книгу із розгорнутими срібними сторінками, під книгою золотий у сяйві ключ, догори лілієподібним вушком. Щит увінчує сталевий лицарський шолом із золотими решітками та червоним підкладом, вкритий пурпуровим наметом зі золотим підбиттям, пов’язаний золото-пурпуровим бурелетом. Клейнод – золота фортеця з баштою. Прапор: на пурпуровому полотнищі золотом монограма ДГР у лавровому вінку. Внизу на золотій стрічці з пурпуровим підкладом чорний девіз: ГЕНІАЛЬНО ДІЯТИ – РЕАЛЬНО ВСЕ», - опис геральдичного символу.

 

Про бізнес родини т.в.о. губернатора Ігоря Гундича читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі