Економіка

​Оператори зовнішньої реклами несуть збитки і просять владу Житомира про тимчасові пільги

17 April 2020, 15:13

Асоціація операторів зовнішньої реклами України звернулася до керівництва Житомира з проханням запровадити тимчасові пільги, які допоможуть бізнесу пережити скрутний період. Оскільки вони зазнають збитків через запроваджені карантинні обмеження: закриті розважальні та торговельні заклади, багато замовників не працює, тож відсутня потреба в рекламі.

«Асоціація просить… звільнити рекламорозповсюджувачів від плати за тимчасове користування місцями, що перебувають у комунальній власності, на час дії обмежувальних протиепідемічних заходів, на період з 18 березня по 31 травня 2020 року, а у разі продовження заходів протидії поширенню коронавірусної хвороби – до закінчення дії таких заходів», - йдеться у зверненні Асоціації операторів зовнішньої реклами України від 17.03.2020 до виконавчого комітету Житомирської міської ради.

jc1


jc2

jc3

У міській раді Житомир.info розповіли, що про таке звернення знають, однак рішення про пільги для операторів зовнішньої реклами не приймали.

«Поки що таких рішень не приймали, можливо будуть пізніше, але поки що не приймали. Звернень багато є від операторів зовнішньої реклами, але поки що таких рішень не приймали. Ми надавали пільги всім, хто прямо постраждав від карантину. Рекламу важко вирахувати, наскільки вони прямо понесли збитки від карантину. Від плати ЄСВ держава звільнила, нерухомість, земля – звільнені повністю», - розповіла заступниця міського голови Світлана Ольшанська.

Вона також додала, що якщо у цьому зверненні мова йде саме про звільнення від плати за користуванням комунальними місцями для розміщення реклами, то у Житомирі таких конструкцій немає.

Паски, автомобілі та «протикоронавірусні» поради: фоторепортаж про те, що рекламують у Житомирі під час карантину на біл-бордах та сіті-лайтах, дивіться тут.

Нагадаємо, в проєкті рішення сесії Житомирської міської ради, оприлюдненому 2 квітня, мова йшла про скасування єдиного податку для підприємців, яким заборонили працювати під час карантину.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі з 17 березня 2020 року і до завершення карантину зупинена робота закладів сфери послуг та торгівлі (крім продуктових магазинів, аптек і АЗС), з 19 березня – ринків, ресторанних та розважальних закладів. 25 березня Кабінет міністрів оголосив надзвичайну ситуацію на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня 2020 року. 26 березня виконком прийняв рішення дозволити роботу магазинів біля ринків, але за умови, що ринок та конкретний підприємець бере на себе відповідальність щодо дотримування протиепідемічних заходів. Для підтримки малого і середнього бізнесу в умовах карантину створили спеціальний інформаційний сайт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус карантин реклама пільга бізнес оренда  
Матеріали по темі