Суспільство

Спеціалісти Держпродспоживслужби у Житомирській області допомогли покупцю повернути кошти за газову плиту

13 April 2024, 12:50

До Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області звернувся мешканець області з проханням допомогти захистити його права, як покупця: магазин відмовлявся здійснювати обмін газової плити та повертати кошти.

Про це 13 квітня повідомила пресслужба головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області.

«До Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області звернувся мешканець області з проханням допомогти у вирішенні спірного питання щодо захисту його споживацьких прав. Нещодавно ним було придбано в одному з магазинів міста Житомира газову плиту вартістю 1109 грн. Однак під час приєднання пристрою до системи газопостачання виявилося, що придбаний товар призначений для користування лише скрапленим (балонним) газом, про що під час купівлі споживача попереджено не було. При зверненні до магазину щодо обміну чи повернення коштів за придбаний товар, споживачу було відмовлено, у зв’язку з чим він вимушений був звернутися за допомогою до ГУ ДПСС в Житомирській області», - йдеться у повідомленні.

Спеціаліст управління захисту споживачів у телефонному режимі надав споживачу необхідні роз’яснення вимог чинного законодавства та проконсультував щодо його подальших дій відносно суб’єкта господарювання. Відповідно вимог чинного законодавства споживач має право на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію, що забезпечує можливість її свідомого і компетентного вибору, така інформація повинна бути надана споживачеві до придбання ним товару чи замовлення роботи (послуги). Отже, за результатами наданої спеціалістом Держпродспоживслужби консультаційної допомоги споживачу суб’єктом господарювання було відшкодовано 1109 грн за придбаний товар. На адресу Головного управління надійшов лист-подяка за сприяння у вирішенні спірного питання.

У Держпродспоживслужбі нагадують мешканцям Житомирщини, що консультативно-інформаційну допомогу та детальні роз’яснення вимог законодавства у сфері захисту споживачів можна отримати за телефоном (0412)-43-89-84 або ж безпосередньо звернувшись до інформаційно-консультаційного центру який функціонує у Головному управлінні за адресою : м.Житомир, вул.Вороного Юрія, 55.

Нагадаємо, 15 лютого до Держпродспоживслужби звернулася жінка з проханням посприяти обміну ортопедичного взуття, замовлення якого було ще в лютому 2023 року. Житомирські спеціалісти посприяли захисту прав споживача.

Як повідомляв Житомир.info, 9 лютого 2024 року пресслужба ГУ ДПСС в Житомирській області повідомила про те, що спеціалісти Держпродспоживслужби на Житомирщині посприяли поверненню коштів споживачам у сумі 56 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба покупець магазин споживач плита 
Матеріали по темі