Інтерв'ю

Як працює відділ поліції №1 Житомирського райуправління: забезпечення, співпраця з ТЦК та мобілізація правоохоронців

4 July 2024, 14:55

Начальник відділу поліції №1 Житомирського райуправління Станіслав Морозов в інтерв'ю для Житомир.info розповів про роботу свого підрозділу. А також говоримо про найпоширеніші злочини, які трапляються у громадах, грошеве забезпечення працівників та про мобілізацію правоохоронці.

«Співробітники відділу №1 Житомирського районного управління поліції ГУ НП в Житомирській області обслуговують у своїй діяльності 6 ОТГ – це Оліївська громада, Березівська громада, Тетерівська громада, Глибочицька громада, Новогуйвинське громада, Станишівська громада. Вдосконалюємо і проводимо цікаві європейські проєкти й розбудовуємо нашу систему щодо захисту прав людини, реагування на виклики, надання якісних поліцейських послуг. Ми впровадили у підрозділі систему «Custody Records», фіксація дій з затриманими з моменту фізичного затримання, доставлення до підрозділу, проведення слідчих дій, спілкування з адвокатом, і потім поміщення до ізолятора тимчасового тримання. Всі ці дії зробили для того, щоб убезпечити слідчих співробітників, які в певних життєвих ситуаціях потрапляють під удари і є незахищеними, бо не можуть потім спростувати свої слова чи дії. Друге, це мені безпосередньо подобається, це виплати нашої держави за рішення Європейського суду по захисту прав людини. Щороку Україна сплачує близько 200 мільйонів євро по цих позовах, бо просто не може спростувати покази тієї людини, яка звернулася до суду», – розповідає Станіслав Морозов.

Також начальник відділу поліції №1 розповідає, що серед пріоритетів роботи – впровадження системи «Безпечне місто», наразі камери встановленні в Березівській ОТГ, проєкт «Поліцейський офіцер громади», до кінця року їх кількість зросте.

«Звернень і реєстрація кримінальних проваджень дещо збільшилась. В основному зараз – це шахрайство, а також крадіжки з карткових рахунків чи банківських рахунків. Найбільш розповсюджене – це посилання у групах Viber садочки, територіальна громада про отримання допомоги від ООН, люди переходять за посиланням, вводять реквізити банківських карток і в них знімають кошти. Найбільше такі випадки зустрічаються в Новогуйвинській та Станішевській громадах, тому що великі населені пункти. Зараз у нас 46 шахрайств, є розкриті, оголошені підозри», – говорить Станіслав Морозов.

Також розповідають про співпрацю з ТЦК та СП. Зокрема, крім оповіщення населення, правоохоронці здійснюють розгляд матеріалів, щодо осіб, які переховуються та доставляють їх до районних територіальних центрів комплектування.

«З 1.06.2024 року надійшло матеріалів від районних ТЦК – 117. Доставлено до районних центрів комплектування осіб для складання відносно них адмінматеріалів – це 51, і ще 56 на розгляді знаходяться», – каже Станіслав Морозов.

Розгорнуте інтерв’ю дивіться у відео форматі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція Морозов райуправління ТЦК мобілізація  
Матеріали по темі