25 April 2024, 03:50 Житомир: °C
Владимир Пиньковский
...

Політичні партії Житомирщини за чесні вибори до Верховної Ради 2012 року!
Коаліція  громадських організацій Житомирщини  разом з партнерами зі всієї України, які заснували рух «ЧЕСНО»,  в рамках люстрації сьогоднішніх і майбутніх парламентарів України  звертається до обласних організацій  політичних партій Житомирщини, про підтримку процесу обговорення  критеріїв доброчесності при висуванні кандидатів в депутати до Верховної Ради України за партійними списками та мажоритарних округах. 

Учасники  Руху ЧЕСНО розробили для кандидатів у депутати наступні  критерії доброчесності, серед яких, зокрема, такі:

1. Відсутність фактів порушення  прав і свобод людини.

2. Незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців.

3. Непричетність до  корупційних дій.

4. Особисте голосування в парламенті.

5. Відповідність задекларованих доходів та майна способу життя.

6. Участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів.

Учасники Руху будуть публічно закликати політичні сили, які візьмуть участь в парламентських перегонах, визнати запропоновані критерії та не допустити до участі тих кандидатів, які їм не відповідають.
Громадський Рух «ЧЕСНО» не підтримує жодного політика чи політичну силу, його представники не братимуть участь у виборах в якості кандидатів.
В свою чергу, Житомирська обласна координаційна рада громадського руху «ЧЕСНО» зобов’язується публічно збирати з офіційних джерел  інформацію щодо кандидатів в депутати, аналізувати її на відповідність критеріям доброчинності та публікувати відповідним матеріал в доступних засобах масової інформації.