29 March 2024, 06:49 Житомир: °C
Віктор Мельниченко
Журналіст

Михайло Гузун передав Юлії Толмачовій гуманітарну допомогу, яку привіз із Литви

 

Славетний колектив Школи хореографічного мистецтва "Сонечко" (художні керівники - народні артисти України Тетяна та Михайло Гузун) повернувся з гастролей у Литві. Знамениті танцівники, які прославляють Житомирщину й Україну у всьому світі, дали низку концертів у містах Литви на запрошення фольклорно-етнографічного ансамблю "Дайнава" (м. Алітус) (керівник - Ромуальдас Амбросевічус). 

У Каунасі артисти абсолютно випадково зустріли нашого побратима - дуже активного волонтера Альгіса Шимонютіса. Як виявилося, Альгіс - друг відомої житомирської волонтерки Юлії Толмачової. І ось цей небайдужий чоловік, який поряд з литвоським возить український прапор, попросив артистів "Сонечка" передати одяг для знедолених українських дітей.

У п'ятницю, 26 червня, народний артист України Михайло Гузун передав благодійну допомогу Юлії Толмачовій, яка знає, де знаходяться дітки, яким цей одяг конче потрібен. Незабаром волонтерка передасть одяг знедоленим дітлахам.

Михайло Гузун каже, що у нього склалося враження, що литовці навіть більше хвилюються за долю нашої країни, ніж ми самі. Вони вболівають за нас і допомагають, чим можуть. Адже, кажуть, якщо Росія здолає таку велику державу як Україна, то маленьку Литву тим паче зітре з лиця землі. Але цього ніколи не буде, всі разом ми не допустимо перемоги агресора.

Керівництво "Сонечка", учасники колективу та їх батьки вдячні друзям з Литви за запрошення та гарний прийом і сподіваються на наступну зустріч вже на українській землі.