26 April 2024, 09:32 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

Територіальний центр презентував нове відділення соціальної роботи

19 січня у бібліотеці смт Новогуйвинське спеціалістами Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) громадян Житомирського району спільно з селищною радою та місцевим будинком культури проведено презентацію нового напрямку роботи центру – відділення денного перебування.

Презентація зібрала близько 40 людей похилого віку й викликала з їх боку жвавий інтерес. У рамках надання нових послуг планується організація для літніх людей гуртків за інтересами, спортивних заходів тощо.

«З 2 січня цього року у Територіальному центрі відкрили відділення денного перебування, працівники якого будуть виїздити до своїх підопічних і надаватимуть їм консультації та допомогу. Однією з таких послуг є «Університет ІІІ віку», метою діяльності якого є адаптація старшого покоління до суспільного життя, підтримка фізичного та інтелектуального здоров’я, сприяння зайнятості та об’єднання, розширення світогляду, підвищення життя літніх людей та практична реалізація принципу навчання людини впродовж всього життя», – каже директор центру Олександр Мельник.

У Терцентрі сподіваються, що робота нового відділення стане для багатьох літніх людей новою сторінкою життя, можливістю по іншому поглянути на оточуючий світ, відчути потребу в реалізації свого внутрішнього потенціалу.

Спеціалістами відділення будуть проводитися подібні заходи і в інших населених пунктах району. Так, цього тижня з метою вивчення ситуації заплановано відвідати Озерне, Садки, Левків та Троянів.