29 March 2024, 15:54 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

Пройшов перший в області Фестиваль полуниці

Багатолюдно та весело пройшов 8 червня перший в області Фестиваль полуниці.

Свято у Високій Печі Житомирського району зібрало сотні місцевих жителів, гостей та підприємців з сусідніх сіл та районів, м. Житомир, Новоград-Волинський, Коростень, Коростишів, Львівської, Миколаївської, Рівненської, Київської, Івано-Франківської та Закарпатської областей. Прибули й голови Андрушівської, Романівської та Ружинської райдержадміністрацій Катерина Курсон, Олексій Капінус та Людмила Біляк.

Власними наметами були представлені громади Березівської, Високопічської, Вертокиївської, Глибочанської, Левківської, Заможненської сільських рад, Станишівської, Глибочицької та Тетерівської ОТГ.

На свято завітали багато майстрів народної творчості, а концертна програма була представлена кращими виступами народних, зразкових вокальних та хореографічних та вокальних аматорських колективів району.

Гостей та запрошених на незвичайне солодке свято привітав голова Житомирської райдержадміністрації Сергій Микитюк, який є одним із головних ініціаторів проведення цього фестивалю.

«Я вітаю усіх з першим фестивалем полуниці на Житомирщині, – сказав С. Микитюк. – Місце проведення фестивалю невипадкове, адже саме Висока Піч та найближчі села продовжують бути своєрідним «полуничним раєм», де ці ягоди вирощують родинами, продають, виготовляють з них солодощі та напої. Фестиваль був задуманий для того, щоб ми відчували радість і задоволення від життя. Меседж фестивалю: кожен з нас має бути щасливим!».

До присутніх також звернулися депутат районної ради, начальник обласного управління культури і туризму Тетяна Парфентієва та Високопічський сільський голова Анатолій Маслов.

Фестиваль пройшов надзвичайно скоординовано і вдало. Свідченням цьому стала кількість людей, які прийшли та приїхали до Високої Печі. А власне святкування, яке планувалося з 11.00 до 17.00 год., тривало на дві години довше.

Організатори свята дякують партнерам та спонсорам та розраховують, що Фестиваль стане традиційним, масштабнішим і збиратиме гостей і виробників полуниці з усієї країни та із за кордону.

Нагадаємо, що партнерами Фестивалю виступили АТ «Житомирський маслозавод», ДП «Житомирський держлісгосп», ПП «Давидівський кар’єр», ПК «Вимпел», фізичні особи-підприємці А. Макаревич, О. Гаврилюк, Т. Зданівська, А. Вербовський, О. Щербухіна, В. Магамедова, Т. Джигора, О. Тарасова, Д. Пасінчук.

Генеральний партнер – народний депутат України Віктор Развадовський.

Величезну роботу проробили працівники галузі культури району та безпосередньо – відділу культури і туризму РДА та районного будинку культури.

Інформаційну підтримку забезпечували управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, редакції газет «Приміське життя» та «Житомирщина», телеканал СК 1.

Транспортну підтримку надав ФОП Савіцький А.А.

Райдержадміністрація щиро дякує усім, хто долучився до підготовки та проведення свята!