28 March 2024, 15:35 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

Велике будівництво: у Житомирському районі триває будівництво нової амбулаторії та ведуться роботи з реконструкції приймального відділення районної лікарні

21 жовтня голова Житомирської райдержадміністрації Юрій Оханський спільно із заступником голови районної ради Василем Стахом ознайомився з ходом робіт на будівництві амбулаторії на 1-2 лікаря з житлом по вул. Шкільна, 5б у с. Сінгури та станом справ у Центральній районній лікарні, де триває реконструкція приймально-діагностичного відділення під відділення екстреної медичної допомоги.

Стан робіт у Сінгурах перебуває на високій стадії готовності. Ведуться внутрішні роботи та благоустрій території майбутньої амбулаторії.

Нагадаємо, що загальна кошторисна вартість будівництва складає 9 млн. 056 тис грн., з яких 10% – співфінансування з місцевого бюджету.

Початок роботи нової амбулаторії у Сінгурах дозволить суттєво покращити медичне обслуговування жителів громади, її проектна потужність складає 37 відвідувань за зміну.

Триває активна стадія робіт і у Станишівці, де повним ходом йде процес реконструкції приймально-діагностичного відділення.

На реалізацію проекту з реконструкції із державного бюджету виділено 8 млн. гривень, з місцевого бюджету за співфінансування Житомирської райдержадміністрації та районної ради – 721 тис 482 грн.

Обидва проєкти реалізуються у рамках національної програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським.