28 March 2024, 10:14 Житомир: °C
Руслан Годований
підприємець, громадській діяч

Мітинг ФОПів «Право на працю»: перші підсумки

Люди, ви круті! На мітинг зібралось більше тисячі учасників, серед яких підприємці, а також ті, хто працює з ними. Нарешті прийшло усвідомлення, що закриття бізнесу це не тільки проблема підприємців, але й всіх, хто з ними співпрацюють, або є найманими працівниками, адже у разі введення карантину для бізнесу без роботи і джерел існування залишаться всі.

Що здивувало! Ми вели діалог з головою Житомирської ОДА Віталієм Бунечко та поставили владі низку питань «чому?»: ми чекаємо результати тестування по 5-6 днів; швидка допомога їде 1,5 години до хворого і де нові швидкі допомоги; не збільшено кількість ліжкомісць у лікарнях з промисловим підводом кисню; не провели перепідготовку медиків для додаткової роботи з ковідними хворими; люди, у яких є підозра на ковід, ходять здавати тести у ті ж самі приміщення, що і люди з іншими хворобами; в країні не проводиться масове тестування, як це відбувається у більшості держав, які замість закриття економіки пішли саме шляхом масового тестування? Нам відповіли, що ставлячи ці питання, ми займаємося маніпуляцією! Тобто, замість надати вичерпну відповідь куди пішли наші податки з короновірусного фонду, нам просто пояснили, що такі питання не можна задавати! А не можна, бо влада абсолютно провалила підготовку до боротьби з пандемією та сама є найбільшим розповсюджувачем хвороби!

Що вирішили! Ми передали резолюцію мітингу з нашими вимогами, а саме:

  • недопущення будь-якого закриття бізнесу під час карантину, гарантоване Конституцією України через право на працю згідно статей 42-43;
  • ми не сприймаємо «карантин вихідного дня» без повної компенсації зі сторони держави збитків підприємців;
  • ми вимагаємо прийняти законопроект 3853-1, 3853-2, 3993 які зберігають спрощену систему оподаткування, що дозволяє отримувати роботу близько 5 млн. чоловік;
  • ми вимагаємо від голови Житомирської ОДА за його розпорядженням в продовж 3 днів створити робочу групу з представників мікропідприємців та представників комісії ТЕБ та НС.

В ІНШОМУ ВИПАДКУ ЗАЛИШАЄМО ЗА СОБОЮ ПРАВО НА АКЦІЇ МАСОВОЇ НЕПОКОРИ, ГАРАНТОВАНЕ КОСТИТУЦІЄЮ УКРАЇНИ!


5faa549c2343c.jpg

P.S. Голова Житомирської ОДА погодився створити робочу групу з представників мікропідприємців та представників комісії ТЕБ та НС, яка має запрацювати на цьому тижні. Ну і звичайно, якщо наші перемовини з владою зайдуть у глухий кут і нам не залишать вибору, будемо діяти більш радикально.