Інтерв'ю

Мер Житомира Володимир Дебой №7 у всеукраїнському антирейтингу «Вороги преси-2010»

4 May 2011, 10:53

3 травня, з нагоди Всесвітнього дня свободи преси, Інститут масової інформації та Київська незалежна медіа-профспілка підбили підсумки всеукраїнського антирейтингу «Вороги преси – 2010».

Телекритика розмістила ТОП-10 ворогів преси, де на першому місці – Президент України Віктор Янукович, а четверте і сьоме місце займають житомиряни.

4. Депутат Юрій Вербилюк

Кількість балів: 203

Порушення: 04.10.2010 Депутат Житомирської районної ради від БЮТ Юрій Вербилюк застосував силу проти регіонального кореспондента газет «День» та «Замок володарів». Депутат силоміць забрав у Дмитра Сінченка диктофон, схопив журналіста за комір, кинув його на диван. Він погрожував, що журналіст ніколи не знайде роботи в Житомирі, звинувачував його у шпигунстві. Інцидент стався 4 жовтня в Житомирі.

7. Голова Житомирської міської ради Володимир Дебой

Кількість балів: 177

Порушення: 24.12.2010 Близько 20 журналістів житомирських видань і телеканалів не пускають на засідання сесії Житомирської міської ради, яка проходить сьогодні, 24 грудня. На першому і другому поверхах на підходах до сесійної зали стоять правоохоронці, не пропускаючи ані журналістів, ані відвідувачів. До початку сесії заборонено перебувати навіть в коридорі. За словами міліції, розпорядження не пускати представників ЗМІ вони отримали від «керівництва». В цей день на сесії Житомирська міськрада повинна затвердити регламент, за яким в сесійний зал допускаються тільки телекамери та фотографи. Журналістам дозволено вхід через бокові сходи на балкон, при цьому відсутня фізична можливість будь-якого контакту з депутатами.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі