Влада

На нове обладнання для приймальних відділень лікарень Житомира планують витратити 10 млн грн

12 July 2016, 16:05

У Житомирській міській раді чекають субвенцію з держбюджету, щоб забезпечити приймальні відділення лікарень Житомира всім необхідним обладнанням для надання якісної допомоги.

Про це міський голова Сергій Сухомлин розповів під час брифінгу 12 липня.

«І ще одне питання, яке буде розглядатись на сесії, це субвенція, яка має нам надійти найближчим часом – 12 мільйонів гривень з державного бюджету. 10 мільйонів гривень в нас йде на приймальні відділення в наших лікарнях. Ми говорили про те, що ми в цьому році ставимо пріоритет – приймальні відділення. До кінця року ми хочемо ці приймальні відділення повністю забезпечити всім необхідним обладнанням для надання якісної допомоги людям, які поступають в ці приймальні відділення. Я говорив про те, що зараз ці приймальні відділення не можуть працювати в нормальному режимі, тому що той же аналіз крові, який робиться зараз, він робиться протягом 2 хвилин по 6 показниках, а те обладнання, яке ми хочемо поставити – це будуть секунди і більше ніж по 20 показниках буде даватись аналіз. Це сучасне обладнання, яке дозволить швидко і якісно надати першу допомогу. До кінця року, я надіюсь, що цей проект ми закриємо. Я надіюсь, що фінансування все таки Кабінет Міністрів забезпечить в найближчий час, на цій сесії ми маємо прийняти рішення, для того, щоб ми  одні з перших  прийняли ці гроші, і до кінця року у нас є в планах закупити і встановити це обладнання по приймальним відділенням міста Житомира», – зазначив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, у червні 2016 року народний депутат України від м. Житомира Борислав Розенблат розповідав про те, що вирішив направити 10 мільйонів гривень, які йому як депутату виділяються для потреб округу, на ремонт житомирських лікарень та придбання медичного обладнання.

Як повідомляв Житомир.info, у приймальних відділеннях лікарень Житомира з пацієнтів не вимагатимуть купувати витратні матеріали і платити благодійні внески.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі